Art-Based learning

“Niet weten waar het toe leidt… het is niet mijn sterkste kant. Tijd om in de spiegel te kijken. In dit geval de spiegel van een kunstwerk. Art Based Learning hielp me op weg om weer richting te krijgen”.
Sigrid

Kunst vóór je laten werken en daardoor verrassende inzichten opdoen?
Art-based learning verrast je.

Huh, wat is dit? Kan dat?
Ja dat kan en ik ben razend enthousiast omdat het zulke mooie resultaten geeft!

Vanuit mijn nieuwsgierigheid en fascinatie voor het ontdekken van nieuwe dingen kwam ik in aanraking met Art-based learning. Niet leren over het kunstwerk maar middels het kunstwerk nieuwe inzichten krijgen. Het is een prachtige manier om vanuit een ander perspectief een vraagstuk te benaderen. Het kan je verfrissende invalshoeken geven!

Ik doe niet teveel uit de doeken omdat ik graag wil dat je van begin tot eind gaat ervaren wat het is. Het is uitermate geschikt voor nieuwsgierige mensen dus. Het bijzondere is dat het ook prachtig uitpakt voor mensen die niets met kunst hebben maar wel de nieuwsgierigheid voelen.

Voor de deelnemers die tot nu toe met mij op pad zijn geweest werkt het als een nieuw startpunt, een aanjager van denken, 1001 mogelijkheden zien, bewustwording van wat voor jou op dit moment echt belangrijk is. Daarnaast kan je, als je eenmaal ervaren hebt hoe het werkt, deze methode ook inzetten voor jouw klanten of collega’s. Twee vliegen in een klap dus!

Benieuwd hoe kunst voor jou werkt?
Ik neem je heel graag mee.

Je kunt deelnemen op:
Donderdag 2 september 2021 14.00 – 17.00 uur
Woensdag 8 september 2021 10.00 – 13.00 uur

Praktisch:
Duur ongeveer 3 uur
Kunstmuseum Den Haag
Toegang tot het museum is voor eigen rekening (gratis met museumkaart)
Inclusief koffie/thee/frisdrank
Kosten om deel te nemen bedraagt € 85,- exclusief btw.

Wanneer doe jij mee?

Maak de keuze die voor jou past:

Optie 1

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Behoor jij tot de ‘ik wil niet wachten’ types dan is er goed nieuws!

De eestvolgende sessie staat gepland op donderdag 2 september van 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur. Meld je direct aan. Klaar is Kees.

OF

Ben je iemand met ‘alle tijd’?

De volgende sessie is op woensdag 8 september van 10.00 uut  tot uiterlijk 13.00 uur.
Reserveer alvast  jouw plek.

Optie 2

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Je kunt je hier aanmelden

Passen deze data je niet, mail je gegevens  dan hou ik je op de hoogte van nieuwe data!
mail@Liftkracht.nl

Gallery

Testimonials

De kennismaking met art-based learning was onthaastend, verrijkend en
in 1 woord geweldig!
Wat het mij gebracht heeft? Veel meer aandachtig zijn voor wat er om mij heen IS. En niet om wat er om mij heen GEBEURD..
Kunst heeft mij geholpen om op een andere en vooral  aandachtige manier te kijken naar een vraagstuk. Hierdoor ben ik mij  nog bewuster dat de natuur mij helpt om te onthaasten en met zachtheid naar dingen te kijken.

Caroline Haan, Coach & trainer in employee branding en innovatie

Over de verveling heen kijken naar een abstract schilderij. Dit is iets wat ik, tot deze kennismaking met Art-based learning, nooit heb begrepen. En hier zit ik zelf, bijna een uur te kijken en steeds nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe dingen in het schilderij, in mijn vooroordelen over abstracte kunst en met name hoe mijn gedachten kunnen werken.

In een vol uur met mijn persoonlijke vraag aan de slag en daarna een schilderij mij laten kiezen, in plaats van ik het schilderij. Mijn intuïtie en mijn ratio worden hier ter plekke intern ter discussie gesteld.
Deze middag is een aanrader voor introspectie en reflectie. Verwacht niet direct pasklare antwoorden, maar clue’s naar ..wat het antwoord ook kan zijn.

Angelique Schrama, Executive Coach Mission Matters

Angelique schreef er zelf ook een blog over, deze lees je hier!

Machella heeft mij op een ontspannen manier kennis laten maken met Art-Based learning.  Voor mij was het een mooie, zeer toegankelijke manier van communiceren met je eigen voelen en “weten”. Als creatief- coach zie ik dit als een extra tool om direct toe te kunnen passen. Heel waardevol! En Machella haar kracht is dat ze er direct een ontmoetings moment van maakt met anderen professionals.  Super!

Jacobine van de Ree, Creatieve coaching en advies

Jacobine schreef er zelf ook een persoonlijke post over, lees het hier.

Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je ziet… Onder leiding van Machella Boot gingen we op verwondertocht in het Kunstmuseum.

Ze nodigde ons uit om uitgebreid stil te staan bij een kunstwerk dat bij ons resoneerde. Door te observeren en associaties naar binnen te laten komen, ontdekten we wat een kunstwerk op een dieper niveau te vertellen heeft. Er borrelden gedachten naar boven waarvan ik me eerst niet bewust was.

Er ontstond vanzelf een verhaal. Maar ook kwam er een stroom aan indrukken en beelden los, die ik nog langer op mij wil laten inwerken. Een interessante ervaring die nieuwe gezichtspunten oplevert. Een aanrader als jij ook op een andere manier aan de slag wil met je eigen onderzoeksvraag.

Sigrid van Iersel, verhalenmaker en storytellingcoach

Sigrid beschreef haar ervaringen in een persoonlijk blog: 

Een prachtig instrument om je te inspireren out of the box te denken. Jezelf te ontroeren.

Nadat ik het kunstwerk had uitgekozen kon ik volledig losgaan in associëren en verbeelden. Bekijkend of ik dit als richting voor de vraag die ik mezelf eerder stelde zou kunnen toepassen.

Ik werd uitgedaagd om eens te kijken vanuit andere perspectieven en wat was dat prachtig. Compleet nieuwe beelden kwamen boven. Die inderdaad aansloten op de vraag die mij nu zo bezighoud. Het was een feest voor mij.

Hyacinthe van Emst, Natuurcoach en interviewer