Let’s focus!!

Er start een nieuwe groep over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Een aanrader! De Focus Groep heeft mij de afgelopen maanden enorm vooruit geholpen. Focus vinden, gericht samen werken aan het vooruit helpen van je doelen, wat een kracht gaat daarvan uit!
Sigrid

Focusgroep:

Herken jij je in deze uitdagingen?

 • Help! Alles is in verandering, welke kant moet mijn bedrijf nu op?
 • Waar focus ik op?
 • Waar is mijn zelfdiscipline?
 • Ik heb allerlei ideeën, maar krijg ze niet concreet.
 • Ik wil meer structuur! Het voelt als chaos, hoe zorg ik voor overzicht?
 • Ik wil doen wat écht bijdraagt om mijn ambitie te realiseren.
 • Wat is zakelijk slim?
 • Hoe hou ik mezelf staande, er komt zoveel (werk) op me af!
 • Hoe hou ik mezelf staande, er komt zo weinig werk op me af!
 • Hoe zorg ik goed voor mezelf?

Een focusgroep voor ondernemers die

 • Echt stappen willen zetten met hun eigen business
 • Ambitieus zijn, maar een helder doel missen
 • Kansen & mogelijkheden zien, maar niet weten hoe ze die concreet toe moeten passen
 • Beseffen dat contact met andere ondernemers met hun eigen expertise en netwerk enorme kansen biedt
 • Juist in deze spannende tijden hun schouders eronder willen zetten
 • Een stok achter de deur nodig hebben om hun volle potentie te kunnen bereiken

Wat mag je verwachten?

Samen met de andere Focus Groepleden support ik jou om nieuwe deuren open te breken. Je gaat kansen en mogelijkheden zien.

We starten jouw Focus Groep traject samen, met een persoonlijke online sessie van 1 uur. Tijdens deze 1 op 1 sessie krijgen we allebei een goed beeld van waar je nu staat en waar je behoeften liggen.

Daarna faciliteer ik de tweewekelijkse online-sessies. Ik denk actief mee in de besloten online omgeving en ben er daar ook echt voor je. 

Ik help je jouw eigen visie en mening sterker te ontwikkelen en voor je hele persoonlijkheid en je ideaal (jouw eigen YES, YES, YES! gevoel) te gaan. Zodat je echt gaat staan voor je business, je klanten en… jezelf.

Ik help je om kristalhelder voor ogen te krijgen waar je voor wilt gaan. Met een heldere focus, duidelijk doel en de weg ernaar toe. Zodat jij in staat wordt het maximale uit je zelf en je bedrijf te halen. En liefst zo snel mogelijk!

Focusgroep online editie

 De komende 3 maanden leer je: 

 • met een frisse blik te kijken naar wat er allemaal mogelijk is voor jou en jouw business
 • kansen te grijpen
 • structuur aan te brengen
 • je doelen, visie en jouw unieke bijdrage te zien
 • je uit te spreken over kansen en mogelijkheden, zodat anderen jou beter kunnen helpen jouw doel te bereiken
 • in de doe-modus te komen en… te blijven
 • de vrijheid te ervaren om te ondernemen op jouw manier
 • dat jij degene bent die de koers uitzet, keuzes maakt en nieuwe ontwikkelingen in gang zet.
 • dat persoonlijk leiderschap betekenis heeft
 • jouw bedrijf te integreren in je persoonlijk leven
 • te voelen dat álles mogelijk is!

  Kortom: een flinke push voorwaarts om jezelf en je business
  weer in beweging te krijgen en te houden!

Alles op een rijtje

 • Als kickstart van jouw traject starten we met een 1 op 1 online sessie van 1 uur met mij, waarin we jouw ambitie verhelderen.
 • Daarna start een traject van minimaal drie maanden, waarin je iedere twee weken een online Focusboost van twee uur krijgt samen met jouw drie Focus Groepgenoten.
 • Tijdens deze Focusboost deel ik mijn inzichten van ruim 12,5 jaar ondernemerschap om focus en flow te houden, krijgt iedereen de gelegenheid om zijn uitdagingen voor te leggen, ideeën te testen, meningen te verzamelen, informatie te krijgen, maar ook om elkaar te stimuleren en te voorzien van frisse blikken. We kijken met elkaar naar wel wat kan (en ook naar wat niet kan) en delen onze ondernemerskennis.
 • Van iedere online focusboost ontvang je de opname vol inzichten die je op ieder moment nog eens kunt bekijken.
 • Wekelijkse online check-in.
 • Toegang tot het focusnetwerk (5 jaar focusgroepen): een verzameling van ambitieuze, enthousiaste ondernemers.
 • Na drie maanden bekijk je of je jezelf nog eens 3 maanden focusgroep gunt!

Inschrijven kan op dit moment voor:
de Focus Groep die december start.  (vrijdag)
Startdata zijn onder voorbehoud. Iedere Focus Groep bevat 4 deelnemers.
De investering bedraagt Euro 495,- exclusief btw

 

 

Interessant, écht iets voor mij!
Machella,neem je contact met mij op?

10 + 8 =

Focusgroepen

Deelnemers sinds 2014

Machella heb ik leren kennen als een vrouw die enorm empathisch en mij naar nieuwe hoogtes weet te brengen. Vanaf het allereerste moment heeft zij mij, met haar innemende persoonlijkheid weten te prikkelen om een stip aan de horizon te bepalen. Mede dankzij het doorvragen tot bijna op het irritante af, heb ik mijn persoonlijke stip weten te formuleren. En die zorgt ervoor dat alle activiteiten die ik onderneem, daaraan worden getoetst. Als leider & coach binnen de FocusGroep weet zij ons als PowerVrouwen elke keer weer te verrassen, uit te dagen en grenzen te verleggen. Ik zou Machella zondermeer als coach aanbevelen.
Hyacinthe

Dankzij de Focusgroep heb ik mega-stappen gezet’

 “Als ondernemer vind ik het vaak lastig om keuzes te maken over opdrachten die echt bij mij passen. Dan doe ik opdrachten die gemakkelijk op mijn pad komen. Dat is niet altijd werk dat mij echt voldoening geeft en werkelijk betekenisvol is. Daardoor lekt alle energie weg en maak ik veel rondjes in mijn hoofd.

Die voldoening voel ik wel als auteur, online trainer en coach op het gebied van storytelling en creatief denken. Dankzij de focusgroep is het me gelukt om die omslag te maken. De focusgroep dacht met mij mee over mijn boek, gaf me vertrouwen én het beslissende zetje voor mijn boektitel.

De boekpresentatie van mijn boek Jongleren met Vermicelli heb ik dankbaar gevierd in het gezelschap van Machella en alle deelnemers van mijn focusgroep. Dankzij deze groep heb ik mega-stappen gezet.’

Sigrid

Na een individueel traject met Machella, voelde ik dat ik het prettig zou vinden om met andere vrouwelijke ondernemers te sparren over de doelen die ik voor mezelf had gesteld. De FOCUS-groep was daarvoor een heel fijne, veilige en inspirerende plek. Machella had een groep gecreëerd die bestond uit vrouwen die in een soortgelijke fase waren in hun onderneming. Dat vond ik zelf heel fijn, want daardoor begrepen mijn FOCUS-genoten goed waar ikzelf stond in mijn ondernemerschap. De groep heeft mij geleerd op een andere manier naar mijn onderneming, maar vooral ook naar mezelf te kijken, Waarom wilde ik zo graag die doelen bereiken, wat zou het me brengen? Ik heb ervan geleerd dat ik na 10 jaar heel hard werken in en aan mijn bedrijf, ook mag genieten van wat er al is, en mezelf (soms ;-)) tijd mag/moet gunnen om stil te staan, rust te nemen en verdieping te zoeken.

Machella was de rode draad in de ontdekkingsreis die we met onze FOCUS-groep aangingen. Elke bijeenkomst had een andere insteek, en andere aandachtpunten. Ze zorgde ervoor dat er telkens een inspirerende opdracht was voor de eerstvolgende sessie. En tijdens de bijeenkomsten wist ze iedereen gelijke ruimte en tijd te geven, goede vragen te stellen, en een verdiepingsslag te maken.

Elke ondernemer die niet alles zelf wil uitdenken, maar zich wil laten inspireren door andere vrouwelijke ondernemers, onder begeleiding van een ervaren ondernemerscoach zou ik de FOCUS-groep zeker aanraden. Al was het alleen maar om een stok achter de deur te hebben om die plannen die je had daadwerkelijk uit te voeren. Maar daarnaast kan het je, mede door de input die je van de groepsgenoten krijgt, een mooi middel zijn om een flinke stap in je ondernemerschap te zetten.

Anneke

Ik was op zoek naar inspiratie, kritische meedenkers, support en een stok achter de deur.

Ongelofelijk maar waar vond ik het allemaal in de focusgroep! Het was fijn om focusmaatjes te ontmoeten uit andere werkgebieden. Andere uitgangspunten te horen en tips te krijgen als het lastiger werd. Machella helpt je formuleren welke richting je op wilt met je bedrijf. Een heldere stip op de horizon. Waar nodig confronteert ze op een liefdevolle manier. Ze is altijd fris, open, alert en enthousiast. Een ideale mix die heel goed bij mij past. In kleine overzichtelijke stappen ging ik op weg. Ik heb in 5 sessies o.a.:

 • een missie gevonden die energie geeft
 • een kristal heldere missie geformuleerd
 • knopen doorgehakt
 • hulp leren vragen
 • zakelijke discipline ontwikkeld
 • focus leren houden

Ik heb een doorstart gemaakt in een volgende focusgroep. Gewoon, omdat het kan en zo fijn werkt.

Saskya

Deelname aan de focusgroep heeft ervoor gezorgd dat ik actief de focus heb op mijn bedrijf. 
Het heeft me diverse inzichten gebracht. En actie punten werden concreet.
Het is fijn om met andere ondernemers te sparren over je bedrijf, ze een kijkje in de keuken te geven en te laten meedenken over hoe en wat je nu eigenlijk wilt. Fijn te merken dat er ook ruimte en veiligheid is voor je zwaktes.
Het is fijn om met Machella te werken. Ze is erg openminded, eerlijk, warm en hartelijk.  
Kim

Ik had het gevoel niet verder te komen, ik miste richting en inspiratie. Ik ontdekte ook dat ik te lange tijd niet geïnvesteerd had in de groei van mijn onderneming.

Toen zag ik de mogelijkheid om met Machella met mijn ondernemersgroei aan de slag te gaan. Eerst dacht ik, zal ik nu wel investeren om mee te doen. Nu weet ik dat een investering essentieel is om echt stappen te kunnen maken om te groeien. En ik besloot mee te doen. Samenwerken maakt dat je helder moet worden in wat je wilt, dat je alle hulp kunt krijgen maar zelf de actie moet ondernemen! Dat vond ik erg waardevol.

Mijn vernieuwde website is klaar, ik weet wat ik kan vragen voor mijn diensten en ik heb nog meer vertrouwen in mijzelf gekregen om door te gaan. Het was de stok achter de deur en inspiratie die ik nodig had.

Ik heb ontdekt dat je meer kunt dan je zelf denkt. Ik kan nu echt verder!

Kirsten

Machella kan luisteren, doorvragen en samenvatten. Dat klinkt simpel maar zoals zij dat doet, kom je altijd net weer even op een ander detail. Een ander denkspoor. Of in een andere hoek uit. Dank voor het op lichte, preciese en fijngevoelige manier begeleiden van de Focusgroep. 
Katrien

Door deelname aan de focusgroep geef je jezelf de tijd om na te denken en bezig te zijn met de dingen die ‘belangrijk zijn maar niet urgent’ zoals strategie bepalen, creatieve processen en reflecteren, belangrijke zaken die in de waan van de dag meestal niet de aandacht en de tijd krijgen die ze verdienen. Machella -als procesbewaker- laat je ‘de stip’ niet uit het oog verliezen. Zij doet dit op een empathische en inspirerende wijze.

Pauline

Toen ik begon aan de focusgroep zat ik behoorlijk vast in een werkpatroon waar ik niet blij van werd. Ik had wisselende opdrachten. Door meerdere doelgroepen en soorten projecten wist ik niet hoe/wat te delen op social media en hoe mijn website beter in te richten. Het ploeteren wilde ik echt veranderen.
 
Waar ik mij van bewust ben geworden is dat ik het echt niet meer alleen wil blijven doen, hulp vragen ipv blijven nadenken/ploeteren. Projecten samen oppakken en op max. 2 doelen focussen, die echt afronden. Geeft goed gevoel.
 
Wat voor mij nu duidelijk is welke richting ik opga. Waar ik me in onderscheid. Dat het leuk mag zijn, leuk moet zijn, voor mezelf vooral. Die energie straal ik uit. Trekt klanten aan. Uren bijhouden, goed voor mezelf zorgen, dat is dus ook financieel!  
 
Het meest waardevol vind ik het kunnen delen van waar ik mee worstel en de reacties/inzichten daarop van 4 andere  ondernemers. Die dan ook weer allemaal verschillend zijn. Ook om te horen hoe anderen bezig zijn, wat hun bezighoudt. En dat ieder zijn ondernemerschap op zijn eigen manier invulling geeft. Dat ik echt stappen heb gezet in het hulp vragen, het niet alleen doen. 
Focus betekend voor mij structuur aanbrengen, bepalen wat belangrijk is per week en niet te veel af willen hebben. Beter max. 2 dingen en die halen en er je goed over voelen dan iedere keer je planning niet halen. En, uiteraard heel belangrijk, duidelijk hebben wie ik ben en waar ik voor sta.
Monique

De aanleiding voor mij om mee te doen was dat ik mijn focus wilde verbeteren. Ik liep vast in mijn eigen denkproces, ik had geen duidelijke doelen waardoor mijn focus niet altijd even goed was. 
Het programma heeft mij veel meer helderheid opgeleverd. Door de logische opbouw van de sessies en de daarbij behorende opdrachten werd voor mij steeds duidelijker hoe ik mijn bedrijf onder de aandacht kan brengen van het MKB.  

Ik heb ook helderder gekregen wie mijn doelgroep is en hoe ik mijn doelgroep het beste kan bereiken. Mijn focus is enorm toegenomen en mijn zelfvertrouwen is dusdanig gegroeid dat ik mij zeker voel om potentiële klanten met mijn unieke methode te benaderen. 

Doordat Machella werkt met voorbeelden uit haar eigen bedrijf geeft ze het gevoel dat ze dicht bij je staat en met ondersteunde opdrachten kon je heel eenvoudig de vertaalslag maken naar je eigen bedrijf. 
De kernwoorden voor het groepsprogramma zijn: Versnellend, Structuur, Inzicht, Feedback, Focus. 
Een aanrader voor iedere vrouwelijke ondernemer!

Agathe

Het grootste voordeel om deel te nemen aan het groepsprogramma is het feit dat je gaat sparren met ondernemers die niet op de hoogte zijn van jouw business. Ze moeten zich in jouw bedrijf verplaatsen en dat levert soms verrassende en confronterende conclusies op.

Het programma helpt je om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om een verrassend nieuw perspectief te krijgen en vooral om in een veilige omgeving met professionals over je business te praten.

Monique

Ik ben nu zo’n 9 jaar ondernemer. In het begin heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn bedrijf wil inrichten en hoe mijn marketing eruit zou moeten zien. Daarna heb ik er eigenlijk nooit meer zo intensief over nagedacht. Ik ben vooral veel aan het werken en tijd voor bezinning op het gebied van marketing en het inrichten van mijn bedrijf neem ik eigenlijk zelden.

Nu ben ik wel al 9 jaar ondernemer en ik merk dat mijn verhaal en mijn manier van marketing aangepast mag gaan worden. Door het huiswerk had ik dit keer wel een goede stok achter de deur en heb ik vele uren nagedacht over mijn eigen bedrijf. Verder is het heel fijn om te sparren met andere vrouwelijke ondernemers.

Sandra