Focus
Groepsprogramma

MIND YOur own business

 

Dé voorwaartse push om jezelf weer uit te dagen en te vernieuwen in jouw business.

Wie ben jij?

Jij bent ambitieus, succesvol, verlangt naar méér.

Je bent ver gekomen omdat je altijd op zoek bent naar manieren om jezelf & je business te ontwikkelen.

Continu blijven leren, groeien, mogelijkheden zien. Dáár ga jij van aan.

Je hebt een enorme drive voorwaarts.

Je vindt het tof om te onderzoeken: hoe kan het slimmer, waardevoller…

En: waar kan ik mezélf nog uitdagen?

Je beseft dat de vrijheid in ondernemerschap, jezelf vrij maken om bezig te zijn met waar jij mega goed in bent en echt energie van krijgt, vraagt om krachtige keuzes.

Die ben je bereid te maken zodat jij met nog meer succes je werk kunt doen en impact creëert met jouw werk. En zo het leven creëert dat jij voor jezelf ziet!

Wat mag je van mij als groeimentor verwachten?

Samen met de groep steun ik jou om nieuwe deuren open te breken. Je gaat kansen en mogelijkheden leren zien.

Ik help je jouw eigen visie en mening nog meer te ontwikkelen en voor je hele persoonlijkheid (identiteit) en jouw ideaal (YES,YES, YES) te gaan!
Zodat je echt gaat staan voor je business, je klanten en jezelf.

Zodat je kristalhelder hebt waar je voor gaat, een heldere focus en duidelijke doel en ontdekt hoe je dit kunt gaan realiseren.

We ontdekken de vervolgstappen voor het next level, zodat jouw route nog helderder wordt.

We werken aan jouw Persoonlijke Plan.
Overzichtelijk, in jouw persoonlijke online omgeving, jouw persoonlijk canvas.
Dit geeft je meteen rust en overzicht in je persoonlijke acties en helderheid in je business fundament.

Als groeimentor faciliteer ik de maandelijkse sessies. Ik denk actief mee in de besloten online groep en ben er daar ook echt voor je. 

Focusgroepen

Deelnemers sinds 2014

Na een individueel traject met Machella, voelde ik dat ik het prettig zou vinden om met andere vrouwelijke ondernemers te sparren over de doelen die ik voor mezelf had gesteld. De FOCUS-groep was daarvoor een heel fijne, veilige en inspirerende plek. Machella had een groep gecreëerd die bestond uit vrouwen die in een soortgelijke fase waren in hun onderneming. Dat vond ik zelf heel fijn, want daardoor begrepen mijn FOCUS-genoten goed waar ikzelf stond in mijn ondernemerschap. De groep heeft mij geleerd op een andere manier naar mijn onderneming, maar vooral ook naar mezelf te kijken, Waarom wilde ik zo graag die doelen bereiken, wat zou het me brengen? Ik heb ervan geleerd dat ik na 10 jaar heel hard werken in en aan mijn bedrijf, ook mag genieten van wat er al is, en mezelf (soms ;-)) tijd mag/moet gunnen om stil te staan, rust te nemen en verdieping te zoeken.

Machella was de rode draad in de ontdekkingsreis die we met onze FOCUS-groep aangingen. Elke bijeenkomst had een andere insteek, en andere aandachtpunten. Ze zorgde ervoor dat er telkens een inspirerende opdracht was voor de eerstvolgende sessie. En tijdens de bijeenkomsten wist ze iedereen gelijke ruimte en tijd te geven, goede vragen te stellen, en een verdiepingsslag te maken.

Elke ondernemer die niet alles zelf wil uitdenken, maar zich wil laten inspireren door andere vrouwelijke ondernemers, onder begeleiding van een ervaren ondernemerscoach zou ik de FOCUS-groep zeker aanraden. Al was het alleen maar om een stok achter de deur te hebben om die plannen die je had daadwerkelijk uit te voeren. Maar daarnaast kan het je, mede door de input die je van de groepsgenoten krijgt, een mooi middel zijn om een flinke stap in je ondernemerschap te zetten.

Anneke

Ik was op zoek naar inspiratie, kritische meedenkers, support en een stok achter de deur.

Ongelofelijk maar waar vond ik het allemaal in de focusgroep! Het was fijn om focusmaatjes te ontmoeten uit andere werkgebieden. Andere uitgangspunten te horen en tips te krijgen als het lastiger werd. Machella helpt je formuleren welke richting je op wilt met je bedrijf. Een heldere stip op de horizon. Waar nodig confronteert ze op een liefdevolle manier. Ze is altijd fris, open, alert en enthousiast. Een ideale mix die heel goed bij mij past. In kleine overzichtelijke stappen ging ik op weg. Ik heb in 5 sessies o.a.:

 • een missie gevonden die energie geeft
 • een kristal heldere missie geformuleerd
 • knopen doorgehakt
 • hulp leren vragen
 • zakelijke discipline ontwikkeld
 • focus leren houden

Ik heb een doorstart gemaakt in een volgende focusgroep. Gewoon, omdat het kan en zo fijn werkt.

Saskya

Deelname aan de focusgroep heeft ervoor gezorgd dat ik actief de focus heb op mijn bedrijf. 
Het heeft me diverse inzichten gebracht. En actie punten werden concreet.
Het is fijn om met andere ondernemers te sparren over je bedrijf, ze een kijkje in de keuken te geven en te laten meedenken over hoe en wat je nu eigenlijk wilt. Fijn te merken dat er ook ruimte en veiligheid is voor je zwaktes.
Het is fijn om met Machella te werken. Ze is erg openminded, eerlijk, warm en hartelijk.  
Kim

Ik had het gevoel niet verder te komen, ik miste richting en inspiratie. Ik ontdekte ook dat ik te lange tijd niet geïnvesteerd had in de groei van mijn onderneming.

Toen zag ik de mogelijkheid om met Machella met mijn ondernemersgroei aan de slag te gaan. Eerst dacht ik, zal ik nu wel investeren om mee te doen. Nu weet ik dat een investering essentieel is om echt stappen te kunnen maken om te groeien. En ik besloot mee te doen. Samenwerken maakt dat je helder moet worden in wat je wilt, dat je alle hulp kunt krijgen maar zelf de actie moet ondernemen! Dat vond ik erg waardevol.

Mijn vernieuwde website is klaar, ik weet wat ik kan vragen voor mijn diensten en ik heb nog meer vertrouwen in mijzelf gekregen om door te gaan. Het was de stok achter de deur en inspiratie die ik nodig had.

Ik heb ontdekt dat je meer kunt dan je zelf denkt. Ik kan nu echt verder!

Kirsten

Door deelname aan de focusgroep geef je jezelf de tijd om na te denken en bezig te zijn met de dingen die ‘belangrijk zijn maar niet urgent’ zoals strategie bepalen, creatieve processen en reflecteren, belangrijke zaken die in de waan van de dag meestal niet de aandacht en de tijd krijgen die ze verdienen. Machella -als procesbewaker- laat je ‘de stip’ niet uit het oog verliezen. Zij doet dit op een empathische en inspirerende wijze.

Pauline

Toen ik begon aan de focusgroep zat ik behoorlijk vast in een werkpatroon waar ik niet blij van werd. Ik had wisselende opdrachten. Door meerdere doelgroepen en soorten projecten wist ik niet hoe/wat te delen op social media en hoe mijn website beter in te richten. Het ploeteren wilde ik echt veranderen.
 
Waar ik mij van bewust ben geworden is dat ik het echt niet meer alleen wil blijven doen, hulp vragen ipv blijven nadenken/ploeteren. Projecten samen oppakken en op max. 2 doelen focussen, die echt afronden. Geeft goed gevoel.
 
Wat voor mij nu duidelijk is welke richting ik opga. Waar ik me in onderscheid. Dat het leuk mag zijn, leuk moet zijn, voor mezelf vooral. Die energie straal ik uit. Trekt klanten aan. Uren bijhouden, goed voor mezelf zorgen, dat is dus ook financieel!  
 
Het meest waardevol vind ik het kunnen delen van waar ik mee worstel en de reacties/inzichten daarop van 4 andere  ondernemers. Die dan ook weer allemaal verschillend zijn. Ook om te horen hoe anderen bezig zijn, wat hun bezighoudt. En dat ieder zijn ondernemerschap op zijn eigen manier invulling geeft. Dat ik echt stappen heb gezet in het hulp vragen, het niet alleen doen. 
Focus betekend voor mij structuur aanbrengen, bepalen wat belangrijk is per week en niet te veel af willen hebben. Beter max. 2 dingen en die halen en er je goed over voelen dan iedere keer je planning niet halen. En, uiteraard heel belangrijk, duidelijk hebben wie ik ben en waar ik voor sta.
Monique

De aanleiding voor mij om mee te doen was dat ik mijn focus wilde verbeteren. Ik liep vast in mijn eigen denkproces, ik had geen duidelijke doelen waardoor mijn focus niet altijd even goed was. 
Het programma heeft mij veel meer helderheid opgeleverd. Door de logische opbouw van de sessies en de daarbij behorende opdrachten werd voor mij steeds duidelijker hoe ik mijn bedrijf onder de aandacht kan brengen van het MKB.  

Ik heb ook helderder gekregen wie mijn doelgroep is en hoe ik mijn doelgroep het beste kan bereiken. Mijn focus is enorm toegenomen en mijn zelfvertrouwen is dusdanig gegroeid dat ik mij zeker voel om potentiële klanten met mijn unieke methode te benaderen. 

Doordat Machella werkt met voorbeelden uit haar eigen bedrijf geeft ze het gevoel dat ze dicht bij je staat en met ondersteunde opdrachten kon je heel eenvoudig de vertaalslag maken naar je eigen bedrijf. 
De kernwoorden voor het groepsprogramma zijn: Versnellend, Structuur, Inzicht, Feedback, Focus. 
Een aanrader voor iedere vrouwelijke ondernemer!

Agathe

Het grootste voordeel om deel te nemen aan het groepsprogramma is het feit dat je gaat sparren met ondernemers die niet op de hoogte zijn van jouw business. Ze moeten zich in jouw bedrijf verplaatsen en dat levert soms verrassende en confronterende conclusies op.

Het programma helpt je om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om een verrassend nieuw perspectief te krijgen en vooral om in een veilige omgeving met professionals over je business te praten.

Monique

Ik ben nu zo’n 9 jaar ondernemer. In het begin heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn bedrijf wil inrichten en hoe mijn marketing eruit zou moeten zien. Daarna heb ik er eigenlijk nooit meer zo intensief over nagedacht. Ik ben vooral veel aan het werken en tijd voor bezinning op het gebied van marketing en het inrichten van mijn bedrijf neem ik eigenlijk zelden.

Nu ben ik wel al 9 jaar ondernemer en ik merk dat mijn verhaal en mijn manier van marketing aangepast mag gaan worden. Door het huiswerk had ik dit keer wel een goede stok achter de deur en heb ik vele uren nagedacht over mijn eigen bedrijf. Verder is het heel fijn om te sparren met andere vrouwelijke ondernemers.

Sandra

Wat levert deelname je op?

 • Meer kansen en mogelijkheden doordat je je uitspreekt en anderen je beter kunnen helpen jouw doel te bereiken.
 • Je hebt een frisse blik gekregen op wat er allemaal mogelijk is voor jou en jouw business.
 • Je hebt je doel, visie, unieke bijdrage helder en dus maak je betere keuzes.
 • Je stelt niet meer uit, maar blijft in de doe-modus.
 • Je ervaart een snelle groei omdat je niet zelf alles uit hoeft te vinden maar een groep van ondernemers die zelf al veel ervaring hebben, ondersteunen jou, ook met hun netwerk.
 • Je ervaart weer de vrijheid om te ondernemen op jouw manier en dat jij degene bent die de koers uitzet, keuzes maakt en de nieuwe ontwikkeling in gang kunt zetten. Persoonlijk leiderschap heeft een betekenis en nu jouw prioriteit.
 • Vergeten ideeën vatten weer vlam.  

 • Connectie met toffe ondernemers die jou volledig serieus nemen en die blij worden van jouw succes & energie.      
 • Je blijft niet meer schrijven, beschrijven, bedenken, maar dóet!
 • Je hebt alle hokjes weer even losgelaten en gevoeld dat álles mogelijk is.
 • Meer energie in je dagelijks leven omdat je precies weet waar je je prioriteit aan weet te geven.
 • Je hebt ervaren hoe het is om voluit te mogen gaan in jouw ambities en dromen.

  Kortom: Een voorwaartse push om jezelf weer uit te dagen en te vernieuwen in jouw business

Wat kun je verwachten van Mind Your Own Business

 • Je werkt met een klein team van maximaal 4 deelnemers; veel persoonlijke aandacht.
 • We werken 6 keer intensief en live in een dagdeel tijdens de sessies.
 • In een persoonlijke sfeervolle omgeving, mijn studio aan huis.
 • Je blijft gefocused, geinspireerd en in contact met elkaar via de besloten groepsomgeving.
 • Waardevolle businessbuddies waarmee je de tofste stappen gaat zetten en die elkaar upliften, cheeren en uitdagen.
 • Een groeimentor die er voor je is, een half jaar lang!

Wat maakt jou de ideale deelnemer

Dat is een hele logische vraag! Voor mij ben je een ideale deelnemer als je:

 • Ambitieus bent maar een helder doel mist waarop je die ambitie gaat richten.
 • kansen & mogelijkheden ziet maar nog niet weet hoe je dit concreet op je business toepast/inzet.
 • een eigen expertise hebt, maar nog niet als dé expert op jouw vakgebied wordt gezien.
 • een volle agenda met klanten en opdrachten hebt maar zelden toekomt aan ontwikkeltijd. De essentiële tijd om je business naar een nieuw niveau te brengen.
 • jouw eigen mening en visie hebt op ondernemen maar deze nog veel sterker kunt verwoorden en communiceren.
 • voelt dat er nog zoveel kansen voor je liggen om je potentie waar te maken maar nog niet hoe je dat in je business voor je laat werken.
 • beseft dat jouw opgebouwde netwerk een groot bereik brengt voor jou en de andere deelnemers.
 • weet dat spiritualiteit en zingeving bij het leven hoort maar dan wel zo zonder het zweverig te maken.
 • iemand bent die er 100% voor wilt gaan, committed to do what is takes.

Als jij je hierin herkent, ben jij klaar voor dit focusprogramma Mind Your Own Business!

Locatie

Studio Machella Boot
Krakeendstraat 33 Den Haag (Leidschenveen)

 

>Start februari 2020

Ben je enthousiast en voel je een ja?   
Stuur mij een mail (zie hieronder) en ik vertel je over de startdata en de investering. Wacht niet te lang, er zijn maar een 4 plekken!

Interessant, Dit is echt iets voor mij!
Vertel mij meer over het
Focus-programma
Mind Your Own Business