Liftkracht ®

To lift you up 

In deze focusgroep support ik je om jezelf niet langer klein te houden maar je ware ambities en motivaties te onderzoeken en te realiseren. 

 

Focusgroep

3 maanden groepsprogramma

“Een aanrader! De Focus Groep heeft mij de afgelopen maanden enorm vooruit geholpen. Focus vinden, gericht samen werken aan het vooruit helpen van je doelen, wat een kracht gaat daarvan uit!”

Gun jezelf een club van cheerleaders die er voor je zijn wanneer je het lastig hebt. Met je meeviert bij je succesmomenten. Je even mee kunt sparren wanneer je even je focus mist. Je aanmoedigt iedere week om echt jezelf te leren kennen, patronen te doorbreken. En enorm veel plezier mee te hebben.

Join the club.

Als jij ervan houdt om geinspireerd en gemotiveerd te blijven voelen dan is deze Focusgroep echt iets voor jou.

Focusgroep

3 maanden full focus

“Een aanrader! De Focusgroep heeft mij de afgelopen maanden enorm vooruit geholpen. Focus vinden, gericht samen werken aan het vooruit helpen van je doelen, wat een kracht gaat daarvan uit!”

Gun jezelf een club van cheerleaders die er voor je zijn wanneer je het lastig hebt. Met je meeviert bij je succesmomenten. Je even mee kunt sparren wanneer je even je focus mist. Je aanmoedigt iedere week om echt jezelf te leren kennen, patronen te doorbreken. En enorm veel plezier mee te hebben.

Join the club.

Als jij ervan houdt om geinspireerd en gemotiveerd te blijven voelen dan is deze focusgroep echt iets voor jou.

Focusgroep -online!

Wat is een focusgroep?

Dé plek waar ambitieuze vrouwen met elkaar groeien, jouw groep van cheerleaders!

Het zijn bevlogen vrouwen, net als jij. Vrouwen die succes creëren geen doel op zich vinden, maar iets willen betekenen met hun kwaliteiten, verschil maken, de ander vanuit hun professionaliteit écht verder helpen. Maar wel op een soepele manier.

Ze delen hun twijfels en bemoedigen elkaar. Ze staan stil wat ze echt belangrijk vinden, zodat ze makkelijker de keuzes maken die bij hen passen. Zo weten ze een lekker leven te creëren, zodat ze vanuit een positieve flow ondernemen. Juist omdat ze goed in hun vel zitten, gaan ze eindelijk doen wat ze al zo lang voor elkaar wilden krijgen.

Voor wie

Je weet alles van je vak, maar je bent niet tevreden over de manier hoe je onderneemt. Je stelt plannen steeds uit en komt nooit echt in actie. Je hebt (nog) niet helder genoeg wat je eigenlijk wil.

Die besluiteloosheid, daar word je moedeloos van. Het kost je enorm veel energie.

Je bent hier niet om te ploeteren en te stressen. Je wilt het beste van jezelf geven en het verschil maken in de levens van anderen.  Dat wat je het allerliefste doet en waar echt je talent in zit. Je wilt weer in die fijne flow, waarin je moeiteloos kunt creëren. Hoe krijg je je jezelf weer gemotiveerd?

Gelukkig is er de focusgroep om het ondernemend leven voor jou makkelijker en lichter te maken. Hier ontwikkel jij veerkracht en doe je nieuwe inspiratie op, zodat je zelfbewust en daadkrachtig keuzes kan maken.

Jouw opbrengsten

 • Je kunt jezelf zijn en alles delen wat je echt bezighoudt over leven en werk
 • Je biedt elkaar een waardevolle spiegel, waarbij je ontdekt dat jij niet als enige worstelt met vragen rondom zichtbaarheid, zelfvertrouwen en keuzes maken
 • Je leert je drijfveren beter kennen en daardoor de juiste keuzes te maken
 • Je ontdekt welke doelen je echt wilt verwezenlijken en welke stappen je daarin te zetten hebt
 • Je ontdekt wat jouw voorwaarden zijn om lekker in je vel te zitten en soepel in actie te komen
 • Je weet jezelf goede vragen te stellen en stil te staan bij je diepste wensen
 • Je leert op jezelf te vertrouwen en je eigen intuïtie te volgen
 • Je voelt je bemoedigd om voor jezelf te gaan staan en kunt meebewegen, ook als het moeilijk wordt
 • Je hebt mensen die je inspireren en aanmoedigen, waardoor je grootse resultaten neerzet
 • Je groeit in je ondernemend leven omdat je jezelf goed kent, je eigen route volgt en zelfzorg tot een prioriteit gemaakt hebt
 • Je krijgt positieve energie van waaruit je eindelijk doet wat je al zo lang wilt doen.

Waar ik je in begeleid

Als ervaren onderenemer (12,5 jaar) coach en creatief denker stel ik vragen die tot nieuwe inzichten en bewustere keuzes leiden. Het gaat over jezelf steeds beter leren kennen, lekker in je vel zitten en over werken en leven op eigen voorwaarden. Zodat jij vol vertrouwen je kan inzetten om het verschil te maken.

Een aanrader! De Focus Groep heeft mij de afgelopen maanden enorm vooruit geholpen. Focus vinden, gericht samen werken aan het vooruit helpen van je doelen, wat een kracht gaat daarvan uit!

Sigrid

Jouw investering

Deelname aan de focusgroep vraagt betrokkenheid, oprechte interesse en de drive om de ander verder te helpen. Je bent  iedere 2 weken aanwezig bij de online focussessies en weet ook wanneer jouw focusgroep jouw cheerleading kan gebruiken je er met veel plezier kunt zijn. En vice versa.

Een financiele investering is ook de stok achter de deur om de volgende stap naar wat je écht wilt, waar te maken.
Te realiseren.
Deelname bedraagt voor 3 maanden Euro 695,- exclusief btw.

Om vooraf te weten: Veel vrouwen gunnen zichzelf telkens weer een nieuwe focusgroep omdat ze zichzelf kennen en met die Liftkracht in een fijne flow en focus blijven!

Van start gaan

Data vanaf december 2021: van 9.00 uur  tot 11.00 uur
10 december
23 december
14 januari
28 januari
11 februari
25 februari

Een groep gaat van start met minimaal 3 personen +  mijzelf.  Laat zeker weten wanneer je interesse hebt, dan laat ik je weten wanneer er een volgende groep start!

Neem contact met mij op door je gegevens achter te laten op het formulier hieronder.

 

Yes, dit is echt iets voor mij!
Machella, laten we contact hebben!

8 + 7 =

Focusgroepen

Deelnemers sinds 2014

Na een individueel traject met Machella, voelde ik dat ik het prettig zou vinden om met andere ondernemende vrouwen te sparren over de doelen die ik voor mezelf had gesteld. De FOCUS-groep was daarvoor een heel fijne, veilige en inspirerende plek. Machella had een groep gecreëerd die bestond uit vrouwen die in een soortgelijke fase waren in hun werkend leven. Dat vond ik zelf heel fijn, want daardoor begrepen mijn FOCUS-genoten goed waar ikzelf stond in met mijn ambitie. De groep heeft mij geleerd op een andere manier naar mijn mijn werk, maar vooral ook naar mezelf te kijken, Waarom wilde ik zo graag die doelen bereiken, wat zou het me brengen? Ik heb ervan geleerd dat ik na 10 jaar heel hard werken in en aan mijn professionele groei, ook mag genieten van wat er al is, en mezelf (soms ;-)) tijd mag/moet gunnen om stil te staan, rust te nemen en verdieping te zoeken.

Machella was de rode draad in de ontdekkingsreis die we met onze FOCUS-groep aangingen. Elke bijeenkomst had een andere insteek, en andere aandachtpunten. Ze zorgde ervoor dat er telkens een inspirerende opdracht was voor de eerstvolgende sessie. En tijdens de bijeenkomsten wist ze iedereen gelijke ruimte en tijd te geven, goede vragen te stellen, en een verdiepingsslag te maken.

Elke ondernemende vrouw die niet alles zelf wil uitdenken, maar zich wil laten inspireren door andere ervaringsdeskundige vrouwen onder begeleiding van een ervaren persoonlijk leiderschapscoach zou ik de FOCUS-groep zeker aanraden. Al was het alleen maar om een stok achter de deur te hebben om die plannen die je had daadwerkelijk uit te voeren. Maar daarnaast is het, mede door de input die je van de groepsgenoten krijgt, een mooi middel om een flinke stap in je (werkend) leven te zetten.

Anneke

Ik was op zoek naar inspiratie, kritische meedenkers, support en een stok achter de deur.

Ongelofelijk maar waar vond ik het allemaal in de focusgroep! Het was fijn om focusmaatjes te ontmoeten uit andere werkgebieden. Andere uitgangspunten te horen en tips te krijgen als het lastiger werd. Machella helpt je formuleren welke richting je op wilt met werkend leven. Een heldere stip op de horizon. Waar nodig confronteert ze op een liefdevolle manier. Ze is altijd fris, open, alert en enthousiast. Een ideale mix die heel goed bij mij past. In kleine overzichtelijke stappen ging ik op weg. Ik heb in onze sessies o.a.:

 • een missie gevonden die energie geeft
 • een kristal heldere missie geformuleerd
 • knopen doorgehakt
 • hulp leren vragen
 • zakelijke discipline ontwikkeld
 • focus leren houden

Ik heb een doorstart gemaakt in een volgende focusgroep. Gewoon, omdat het kan en zo fijn werkt.

Saskya

Deelname aan de focusgroep heeft mij heel veel diverse inzichten gebracht. En actie punten werden concreet.
Het is fijn om met andere vrouwen te sparren over je werk en leven, ze een kijkje in de keuken te geven en te laten meedenken over hoe en wat je nu eigenlijk wilt. Fijn te merken dat er ook ruimte en veiligheid is voor je zwaktes.
Het is fijn om met Machella te werken. Ze is erg openminded, eerlijk, warm en hartelijk.  
Kim

Machella kan luisteren, doorvragen en samenvatten. Dat klinkt simpel maar zoals zij dat doet, kom je altijd net weer even op een ander detail. Een ander denkspoor. Of in een andere hoek uit. Dank voor het op lichte, preciese en fijngevoelige manier begeleiden van de Focusgroep. 

Katrien

Ik had het gevoel niet verder te komen, ik miste richting en inspiratie. Ik ontdekte ook dat ik te lange tijd niet geïnvesteerd had in mijn professionele groei.

Toen zag ik de mogelijkheid om met Machellai aan de slag te gaan. Eerst dacht ik, zal ik nu wel investeren om mee te doen. Nu weet ik dat een investering essentieel is om echt stappen te kunnen maken om te groeien. En ik besloot mee te doen. Samenwerken maakt dat je helder moet worden in wat je wilt, dat je alle hulp kunt krijgen maar zelf de actie moet ondernemen! Dat vond ik erg waardevol.

Ik heb nog meer vertrouwen in mijzelf gekregen om door te gaan. Het was de stok achter de deur en inspiratie die ik nodig had.

Ik heb ontdekt dat je meer kunt dan je zelf denkt. Ik kan nu echt verder!

Kirsten

Door deelname aan de focusgroep geef je jezelf de tijd om na te denken en bezig te zijn met de dingen die ‘belangrijk zijn maar niet urgent’ zoals strategie bepalen, creatieve processen en reflecteren, belangrijke zaken die in de waan van de dag meestal niet de aandacht en de tijd krijgen die ze verdienen. Machella -als procesbewaker- laat je ‘de stip’ niet uit het oog verliezen. Zij doet dit op een empathische en inspirerende wijze.

Pauline

Toen ik begon aan de focusgroep zat ik behoorlijk vast in een werkpatroon waar ik niet blij van werd. Ik had wisselende opdrachten. Het ploeteren wilde ik echt veranderen.
 
Waar ik mij van bewust ben geworden is dat ik het echt niet meer alleen wil blijven doen, hulp vragen ipv blijven nadenken/ploeteren. Projecten samen oppakken en op max. 2 doelen focussen, die echt afronden. Geeft goed gevoel.
 
Wat voor mij nu duidelijk is welke richting ik opga. Waar ik me in onderscheid. Dat het leuk mag zijn, leuk moet zijn, voor mezelf vooral. Die energie straal ik uit.
 
Het meest waardevol vind ik het kunnen delen van waar ik mee worstel en de reacties/inzichten daarop van 4 andere  deelnemers. Die dan ook weer allemaal verschillend zijn. Ook om te horen hoe anderen bezig zijn, wat hun bezighoudt. En dat ieder zijn werkend leven op zijn eigen manier invulling geeft. Dat ik echt stappen heb gezet in het hulp vragen, het niet alleen doen. 
Focus betekend voor mij structuur aanbrengen, bepalen wat belangrijk is per week en niet te veel af willen hebben. Beter max. 2 dingen en die halen en er je goed over voelen dan iedere keer je planning niet halen. En, uiteraard heel belangrijk, duidelijk hebben wie ik ben en waar ik voor sta.
Monique

De aanleiding voor mij om mee te doen was dat ik mijn focus wilde verbeteren. Ik liep vast in mijn eigen denkproces, ik had geen duidelijke doelen waardoor mijn focus niet altijd even goed was. 
Het programma heeft mij veel meer helderheid opgeleverd.  

Mijn focus is enorm toegenomen en mijn zelfvertrouwen is dusdanig gegroeid dat ik mij zeker voel om potentiële klanten met mijn unieke methode te benaderen. 

Doordat Machella werkt met voorbeelden uit haar eigen werk en leven en haar ondernemende houding geeft ze het gevoel dat ze dicht bij je staat en met ondersteunde opdrachten kon je heel eenvoudig de vertaalslag maken naar je situatie.
De kernwoorden voor het groepsprogramma zijn: Versnellend, Structuur, Inzicht, Feedback, Focus. 
Een aanrader voor iedere vrouwelijke professional!

Agathe

Het grootste voordeel om deel te nemen aan het groepsprogramma is het feit dat je gaat sparren met professionals die niet op de hoogte zijn van jouw business of werkgebied. Ze moeten zich in jou verplaatsen en dat levert soms verrassende en confronterende conclusies op.

Het programma helpt je om jezelf te ontwikkelen als ondernemende professional, om een verrassend nieuw perspectief te krijgen en vooral om in een veilige omgeving met professionals over je werk en leven te praten.

Monique