Liftkracht voor leerkrachten

Ik geef je vleugels!

“Je voelt het in al je vezels en in je buik. Je ziet het helemaal voor je. Als dát toch eens mogelijk zou zijn. Je raakt enthousiast en wilt er voor gaan. Wat is er voor nodig om daar te komen?!”

In mijn 12 jaar coaching voor ondernemers ervaarde ik dat dáár de magie zit. In dat moment, dat je even boven jezelf en je situatie wordt getild. Dat je denkt in kansen en mogelijkheden omdat je helder voor je ziet waar jij graag naar toe wilt.

Natuurlijk komen de praktische stappen daarna, maar weten waar je naar verlangt en hoe je daar richting aan kunt geven geeft al zoveel kracht en energie. Je vuurtje wordt (weer) aangestoken.

Die zoektocht, die aanvliegroute zoals ik het heb genoemd, is wat ik iedereen van tijd tot tijd gun.

Zo ook jou, werkend in het onderwijs met alle uitdagingen en werkdruk. 

Sta eens stil bij wie je bent en wat je wilt! Wat is je stip op de horizon? En hoe kan je daar in je dagelijkse leven kleine stappen voor nemen? Maar nog belangrijker: hoe geef je je leven nu al zo vorm dat je doet waar je betekenis en voldoening in ziet, echt van toegevoegde waarde bent en goed voor jezelf zorgt?

Jij neemt de verantwoordelijkheid en gaat zelf richting geven aan jouw leven. Dat is fijn voor jou maar ook voor jouw omgeving. Je gaat duidelijker communiceren, weet jezelf beter in te zetten en zet proactieve stappen voor professionele groei. 

Met LIFTKRACHT VOOR LEERKRACHTEN motiveer ik leerkrachten en andere onderwijsprofessionals om zelf het leven vorm te geven en te groeien naar ondernemend professional.

Geïnspireerd op ondernemerschap waarin zelfkennis, talent, een plan voor de toekomst, zelfzorg, personal branding en heldere communicatie centraal staan!

Zodat jij het verschil gaat maken!

 

Het LIFTKRACHT programma

Door een stapsgewijze aanpak werk je aan de bouwstenen van LIFTKRACHT.
Zo wordt een proces op gang gebracht waarin je reflecteert, jezelf beter leert kennen, nieuw verlangen aanwakkert en nieuwe perspectieven vormgeeft. 
De stappen zijn als volgt:

Stap 1 –Achteromkijken

In het speciaal door LIFTKRACHT ontwikkelde online dashboard maken we inzichtelijk over welke levensgebieden je tevreden bent. Dit heeft o.a. betrekking op werk, financiën, relaties, gezondheid, zingeving, autonomie. Daarnaast geven we aandacht aan de gevoelens van een nieuw verlangen. Waar komt dat vandaan? Waarom spelen deze gevoelens nu op? Er wordt gestart met een reflectie op het leven. Hoe ziet de levensloop eruit? Welke belangrijke keuzes of gebeurtenissen hebben er plaatsgevonden? Is er een rode draad te ontdekken?

Stap 2 – Inzoomen

Na de reflectie geven we verdiepende aandacht aan de gevoelens van een nieuw verlangen. Wat wil je veranderen aan je leven? Kun je je dat verbeelden? Waarom is verandering nu belangrijk? Wat is de achterliggende motivatie? Wat moet het opbrengen en wat moet het gaan achterlaten?

Stap 3 - Persoonlijkheid

LIFTKRACHT werkt vanuit het principe dat je door zelfkennis beter in staat bent om keuzes te maken die bijdragen aan een positieve verandering. Jezelf beter leren kennen gaat ervoor zorgen dat valkuilen herkenbaar worden en je je kracht goed gaat benutten.

Stap 4 – Persoonlijke visie en missie

In stap 4 werk je aan het beschrijven van een hoger doel. Hoe draagt jouw hoger doel en verlangen bij aan zingeving en betekenis. Wat is écht belangrijk voor jou?

Stap 5 – Brandstof

Wat kun je op je route tegenkomen? (belemmeringen/hobbels). Wat heb je nodig aan bronnen (tijd, geld, netwerk etc.). Welke houding/attitude en mentaliteit is helpend? Hoe krijg je ondersteuning vanuit je omgeving? Wat zijn energiegevers en -nemers?

Stap 6 – Toegevoegde waarde

Verheldering van jouw kernkwaliteiten: waar blink je in uit, wat kan je al heel goed en waarin kun je groeien? (potentie). We gaan op zoek naar jouw unieke combinatie van talenten, waarin je zoveel van betekenis kunt zijn. (Unique Selling Point)

 

Stap 7 – Krachtig communiceren

Iedereen heeft een Personal Brand. Leer jezelf duidelijk te positioneren, te profileren en te communiceren. Gericht op wat je wél wilt met het gedrag passend bij jezelf als professional (expert). Wat vertel jij: vanuit kracht, positiviteit, lef, moed, zelfvertrouwen en enthousiasme.

Stap 8 –Route bepalen!

Je gaat je koers bepalen, jouw stip op de horizon! Maak het concreet en zet jouw aanvliegroute in. 

& Blijf vliegen

Wat heb jij nodig om telkens opnieuw te kunnen uitzoomen, tussendoor te landen en weer te kunnen opstijgen?

Hoe het werkt

We werken zo’n 3 maanden samen en zien elkaar om de drie weken tijdens een persoonlijke sessie van 1,5 uur.

Tussentijds houden we contact en werk je verder uit wat wij tijdens de sessie bespreken. Dit doe je in een speciaal daarvoor ontworpen online omgeving en notebook. Zo kun je zien welke route je vliegt en welke inzichten je hebt opgedaan. Dit wordt jouw naslagwerk voor de toekomst.

Locatie en start

De sessies vinden plaats in de sfeervolle studio van Machella Boot in Den Haag Leidschenveen. Ik ben van mening dat een andere omgeving dan de werkomgeving een andere energie geeft.

Heb je interesse om samen van start te gaan of wil je meer weten, neem dan contact via info@machellaboot.nl of 06 – 45 75 49 60.

Als het goed voelt, wil je niet langer wachten. Daarom starten we altijd binnen 5 werkdagen met een eerste persoonlijke sessie.

Marjon

Marjon

Leerkracht basisonderwijs

Machella stelt vragen die ik al lange tijd niet aan mijzelf gesteld heb. Door de drukte in het werk neem ik nauwelijks de tijd om na te denken over waar ik graag naar toe wil groeien, wat wil ik eigenlijk? Wat is belangrijk voor mij, waar haal ik voldoening uit en wat wil ik graag leren. 
Er is zoveel te doen m.b.t. tot ons werk, allemaal vakinhoudelijk, maar niet gericht op de persoon. Dat maakt dit programma zo waardevol. Het gaat over mij en waar ik aanpassingen kan maken om mijn werk en privé nog beter te laten aansluiten bij wat ik belangrijk vind. Ik hou ook van de aanpak: praktische tips voor het dagelijks leven, niet denken maar doen, en een vooruitzicht hebben op de toekomst. Mijn stip op de horizon.

 

Daphne

Daphne

Leerkracht basisonderwijs

Vanaf het eerste moment dat wij starten met het programma ben ik veel bewuster van mijn houding. En welk verschil dat kan maken. Ik weet nu ook veel duidelijker aan te geven waar ik echt goed in ben. Dat geeft mij een zelfverzekerd gevoel en zo durf ik mij meer uit te spreken. Ook mijn collega’s merken dat ik anders in mijn vel zit. Ik maak mijn werk veel meer passend bij wie ik ben en wat ik belangrijk vind.  Dat maakt echt het verschil. Het is een leerzaam programma waarin ik veel over mijzelf heb ontdekt.
Fijn dat mijn werkgever mij dit heeft gegund!