Liftkracht voor Leerkrachten

Wat is liftkracht

Liftkracht is de natuurkundige energie die nodig is om op te stijgen

Liftkracht heb je nodig om vanuit hoogte uit te zoomen. Om helder te zien waar je je bevindt in je leven. Om vanuit een ander perspectief alles eens te overdenken. Ben ik gelukkig waar ik nu ben, wat wil ik anders, wat kan er anders, wat wil ik daarvoor doen?

Liftkracht is voor professionals die meer vrijheid en plezier willen ervaren in hun werk en hun leven.

 

 

 

 

In ons drukke dagelijkse leven maken we weinig tijd om het leven te overzien en te reflecteren. Zijn we meer aan het streven dan aan het leven.

En dat terwijl 1 op de 6 mensen burnoutklachten heeft of heeft gehad! Het is zo belangrijk om jezelf onder de loep te nemen. Meer tijd te nemen voor zelfonderzoek.

Stel jezelf vragen die er echt toe doen. Maak de keuze om bewust te leven zodat je krachtige keuzes maakt. Kies voor een goed leven!

Programma Liftkracht voor Leerkrachten

Speciaal voor leerkrachten ontwikkelden we het leiderschapsprogramma: Liftkracht voor leerkrachten.

Met Liftkracht voor leerkrachten motiveren we leerkrachten om zelf het leven vorm te geven en te groeien van werknemer naar ondernemend professional. Zodat ze bestand zijn tegen de uitdagingen van het hedendaagse onderwijs. Zodat ze verantwoordelijkheid nemen en sturing geven. Zodat ze helder communiceren, proactieve stappen nemen voor professionele groei en optimaal tot hun recht komen.

Liftkracht voor leerkrachten is een coachprogramma geïnspireerd op ondernemerschap waarin zelfkennis, talent, een plan voor de toekomst, zelfzorg, personal branding en heldere communicatie centraal staan.

Professionele en persoonlijke groei vanuit zelfkennis en vertrouwen in de toekomst, dát is het resultaat van Liftkracht voor Leerkrachten!

Hoe ziet het programma er uit?

“Je voelt het in al je vezels en in je buik. Je ziet het helemaal voor je. Als dát toch eens mogelijk zou zijn. Je raakt helemaal enthousiast en wil ervoor gaan. Maar wat is er voor nodig om daar te komen?”

Dat is het gevoel wat we met dit programma willen bereiken. De magie zit in het boven jezelf en je situatie uitstijgen. Dat je denkt in kansen en mogelijkheden omdat je helder voor ogen hebt waar je naartoe wilt.

Maar wat is er voor nodig om daar te komen?

Het begint bij weten waarnaar je verlangt en hoe je daaraan richting kunt geven. Het vuurtje in jou wordt aangewakkerd, je gaat kracht voelen en energie.

Je staat stil bij wie je bent en wat je wilt. Wat is je stip op de horizon? En hoe kun je daarvoor in je dagelijks leven kleine stappen nemen? En nog belangrijker, hoe geef je je leven nu al zo vorm dat je iets doet waaruit je écht betekenis en voldoening haalt, van meerwaarde bent én tegelijkertijd goed voor jezelf zorgt?

Wat is het resultaat van Liftkracht voor Leerkrachten?

  • Je geeft je leven zelf vorm.
  • Je zet vol zelfvertrouwen en met een positieve mindset stappen in de richting die jij uit wilt.
  • Je neemt verantwoordelijkheid en communiceert helder vanuit jouw persoonlijke kracht.
  • Je kunt benoemen wat je nodig hebt én wat jij kunt geven. Wat jouw toegevoegde waarde is.
  • Je stuurt je werk en ontwikkeling in de door jou gekozen richting.

Aanvliegroute

Een werkwijze (Liftkracht) die energie geeft, je uitdaagt en die ervoor zorgt dat je in actie komt.  Met een stapsgewijze aanpak werk je aan de elementen van Liftkracht. Zo wordt een proces op gang gebracht waarin je reflecteert, jezelf beter leert kennen, nieuw verlangen aanwakkert en nieuwe perspectieven vormgeeft.

Achterom kijken

Aan de hand van een door Liftkracht ontwikkeld dashboard maken we inzichtelijk op welke levensgebieden tevredenheid heerst. Dit heeft onder meer betrekking op werk, financiën, relaties, gezondheid, zingeving, autonomie. Daarnaast is er aandacht voor de gevoelens van een nieuw verlangen. Waar komt dat vandaan? Waarom spelen deze gevoelens nu op? We starten met een reflectie op het leven. Hoe ziet de levensloop eruit? Welke belangrijke keuzes of gebeurtenissen waren er? Is er een rode draad te ontdekken?

Inzoomen

Na de reflectie is er verdiepende aandacht voor de gevoelens van dat nieuwe verlangen. Wat kan anders in het leven? Waarom is verandering nu belangrijk? Wat is de achterliggende motivatie? Wat moet het opbrengen en wat moet het gaan achterlaten?

Persoonlijkheid

Liftkracht werkt vanuit het principe dat je door zelfkennis beter in staat bent om keuzes te maken die bijdragen aan een positieve verandering. Zelfkennis zorgt ervoor dat valkuilen herkenbaar worden en kracht optimaal kan worden benut.

Persoonlijke missie en visie

In deze stap werken we aan het beschrijven van een hoger doel. Hoe draagt dat hogere doel en verlangen bij aan zingeving en betekenisvol leven. Wat is nu écht belangrijk?

Brandstof

Wat kun je op je route tegenkomen? (belemmeringen/hobbels). Welke bronnen zijn nodig? (tijd, geld, netwerk et cetera). Welke houding helpt hierbij? Wat zijn energiegevers en  wat energievreters?

Toegevoegde waarde

Verhelderen van kernkwaliteiten. Welke zijn dat en welke kunnen nog groeien? (potentie). Wat is je unieke combinatie van talenten en voegt betekenis toe? (Unique Selling Point). 

Krachtig communiceren

Iedereen heeft een Personal Brand. Positioneren, profileren en communiceren. Passend bij een professional (expert). Wat is het persoonlijke verhaal: vanuit kracht, positiviteit, lef, moed, zelfvertrouwen en enthousiasme.

 

Route bepalen!

De stip op de horizon zetten, concreet maken en de aanvliegroute inzetten.

 

& blijven vliegen

Wat is nodig om telkens opnieuw te kunnen uitzoomen, tussentijds te landen en weer te kunnen opstijgen?

 

Hoe werken we

Sessies

We werken zo’n 3 maanden samen en zien elkaar om de drie weken tijdens een persoonlijke sessie van 1,5 uur. Dit kan ook via Skype of Zoom.

Tussentijds houden we contact en werk je verder uit wat wij tijdens de sessie bespreken. Dit doe je in een speciaal daarvoor ontworpen online omgeving en notebook. Zo kun je zien welke route je vliegt en welke inzichten je hebt opgedaan. Dit wordt jouw naslagwerk voor de toekomst.

Locatie en start

De sessies vinden plaats in de sfeervolle studio van Machella Boot in Den Haag Leidschenveen. Ik ben van mening dat een andere omgeving dan de werkomgeving een andere energie geeft.

Heb je interesse om samen van start te gaan of wil je meer weten, neem dan contact via info@machellaboot.nl of 06 – 45 75 49 60.

Als het goed voelt, wil je niet langer wachten. Daarom starten we altijd binnen 5 werkdagen met een eerste persoonlijke sessie.

Investering

De kosten van dit coachingstraject kunnen door de werkgever worden vergoed vanuit het persoonlijk opleidingsbudget.

Werkwijze

Wij bieden intensieve persoonlijke begeleiding en werken met kleine groepen waarin leerkrachten werk maken van hun verlangens, keuzes maken en sturing geven aan wat ze wat ze éigenlijk willen.

De juiste vragen stellen, dat is onze kracht! In een veilige setting en 100% aandacht.

Liftkracht voor leerkrachten is een programma met 9 elementen waar we samen aan gaan werken.

Klik hier voor meer informatie.

Wil jij dit programma inzetten voor jouw leerkrachten? Neem dan direct contact op met Machella Boot via info@machellaboot.nl of
bel 06-45754960

Referenties

Daphne

Leerkracht basisonderwijs

Vanaf het eerste moment dat wij startten met het programma ben ik me veel bewuster van mijn houding. En welk verschil dat kan maken. Ik weet nu ook veel duidelijker aan te geven waar ik echt goed in ben. Dat geeft mij een zelfverzekerd gevoel en zo durf ik mij meer uit te spreken. Ook mijn collega’s merken dat ik anders in mijn vel zit. Ik maak mijn werk veel meer passend bij wie ik ben en wat ik belangrijk vind.  Dat maakt echt het verschil. Het is een leerzaam programma waarin ik veel over mijzelf heb ontdekt.
Fijn dat mijn werkgever mij dit heeft gegund!

Erin

Leerkracht basisonderwijs

Na 12 jaar basisonderwijs kwam bij mij steeds weer de vraag: zit ik hier nu nog wel op mijn plek, is dit nog wel wat ik wil.
Via het schoolmanagement ben ik in contact gekomen met Machella. In een aantal sessies heb ik helder gekregen wat mijn drijfveren en kernwaardes zijn. Keuzes die ik moet maken, werk als privé gerelateerd, leg ik nu eerst op die weegschaal. Daarnaast heeft Machella mij aangemoedigd om meer te proberen/ te doen en kenbaarheid te geven aan datgeen wat ik belangrijk vind. Dit heeft geresulteerd in het verkennen van een nieuw zijspoor naast mijn huidige werk, wat in het aankomende schooljaar van start gaat.
Op het juiste moment ben ik in contact gekomen met Machella. Dankzij het coaching traject heb ik weer positieve energie gevonden om mij verder te ontwikkelen.

Marjon

Leerkracht basisonderwijs

Machella stelt vragen die ik al lange tijd niet aan mijzelf gesteld heb. Door de drukte in het werk neem ik nauwelijks de tijd om na te denken over waar ik graag naar toe wil groeien, wat wil ik eigenlijk? Wat is belangrijk voor mij, waar haal ik voldoening uit en wat wil ik graag leren.
Er is zoveel te doen m.b.t. tot ons werk, allemaal vakinhoudelijk, maar niet gericht op de persoon. Dat maakt dit programma zo waardevol. Het gaat over mij en waar ik aanpassingen kan maken om mijn werk en privé nog beter te laten aansluiten bij wat ik belangrijk vind. Ik hou ook van de aanpak: praktische tips voor het dagelijks leven, niet denken maar doen, en een vooruitzicht hebben op de toekomst. Mijn stip op de horizon.

Sandra

Leerkracht basisonderwijs

Ik was niet meer tevreden over manier waarop ik met mijn werk omging. Ik vroeg me af hoe ik dat tot mijn pensioen nog vol ging houden. Ik liep vast. Al mijn energie ging op aan het werk. Aan mijn hobby’s besteedde ik al lang geen tijd meer. Ik was op, ontevreden en voelde me uitgerangeerd.
De coaching leidde ertoe dat ik anders naar mezelf en mijn situatie ging kijken. Ik kwam erachter dat ik degene ben die de situatie kon veranderen.
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik een flinke duw in de rug heb gekregen vanwege de coronacrisis. Opeens was er ook meer tijd om na te denken, meer vrije tijd te hebben en te genieten van mijn hobby’s.

Ik zou Liftkracht voor leerkrachten zeker aanbevelen. Machella is een fijne gesprekspartner die je aan het denken zet met haar vragen. Ze is een luisterend oor en laat je in je waarde. Ze legt je niets op, maar laat je inzien dat jij degene bent die de situatie kan veranderen.
Hoe? Dat bepaal je zelf en daar werk je samen aan. Ik heb al wat stappen gezet, maar ik ben er nog niet. Het hele traject heb ik ervaren als een lang Wellness-bezoek. Er werd speciaal voor mij tijd vrijgemaakt waarin ik mocht vertellen hoe het met mij ging en wat mij bezighield. Dat is confronterend, maar vooral verhelderend en bevrijdend. Ik heb het als een hele waardevolle periode ervaren.
Ik geniet steeds meer van mijn hobby’s, vind me weer wat waard in mijn werk en zie weer een toekomst in mijn werk!
Nogmaals heel veel dank daarvoor!

Maurice Schaepkens

Directeur basisschool 

De reden dat ik Machella inschakelde was dat ik meer aandacht wilde voor de expertise en ontwikkeling van onze leerkrachten. Machella heeft een ondernemerskijk op het vak leerkracht, dat sprak me erg aan. Met haar methode Liftkracht voor leerkrachten zette zij inmiddels meerdere leerkrachten in hun kracht en daarmee onze school. De leerkrachten worden ondersteund in het tonen van leiderschap en staan daardoor sterker in hun schoenen. Heel urgent in deze tijden van lerarentekorten.

Directeur basisschool 

Toen ik over het programma Liftkracht voor leerkrachten hoorde, dacht ik direct aan leerkrachten die ik het zou gunnen om dit programma te volgen. Nadere inlichtingen bij ons schoolbestuur leerde me dat het programma is vormgegeven vanuit pro-activiteit en dat spreekt me erg aan.
De leerkrachten heb ik zien opbloeien. Ze gingen aan de slag om met een positieve houding en vol enthousiasme hun werk opnieuw vormgeven. Ze kregen meer zelfvertrouwen en zagen veel meer perspectief voor de (nabije) toekomst. Hun verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid, besluitvaardigheid en professionaliteit is enorm toegenomen. En vooral: ze voelen zich opgewekter en lichter!
Ik ben ontzettend blij dat ik dit programma kon aanbieden. Wat me ook erg opviel is, dat Machella snel schakelt en ervoor zorgt dat de leerkrachten snel konden starten.
Een aanrader! Juist ook in de ongewone tijd waarin we zitten, is Liftkracht voor leerkrachten enorm helpend voor leerkrachten om te focussen op wat wél kan.

 Heb je een vraag of wil je kennismaken?
Laat hier eenvoudig je e-mailadres achter en we nemen contact op.