Over Machella

De rode draad in wat ik doe

Wat ik het allerliefste doe is ondernemende vrouwen faciliteren! Vrouwen die de regie willen pakken. Die de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levensgeluk!

Omdat díe vrouwen het verschil maken voor hun omgeving!

 • In hun werkende leven: ze zijn proactief, creatief, waarderen zichzelf en staan voor zichzelf. Ze grijpen ontwikkelkansen, doen werk waarin ze van betekenis zijn en waarmee ze zich onderscheidend profileren. 
  Ze zitten goed in hun vel, zijn goed in hun werk. Een echte professional. 
 • In hun moederrol: een positieve houding hebben naar hun kinderen: het leven is wat jij ervan maakt! Ze leren hun kinderen pro-actief te zijn en te werken vanuit hun talent en levensplezier.
 • Als partner: duidelijk aangeven wat ze voor zichzelf willen, hun eigen keuzes maken ‘onafhankelijk van’. 

  Ze realiseren een fijne leefstijl voor zichzelf. 

Díe vrouwen, die zó willen leven geef ik praktische handvatten, zelfinzicht, en ik breng ze in contact met gelijkgestemde anderen. 

Ik ben daarin de katalysator voor positieve verandering. Ik vergroot daarmee hun persoonlijke invloed op verandering.

 

Dat noem ik:
Persoonlijk Ondernemerschap. Daarin komt voor mij alles samen.

Je geeft leiding aan jezelf, weet jezelf te managen, weet wat voor jou persoonlijk succes is en geeft daar dagelijks aandacht en tijd aan om dit te realiseren.

Je ondernemerschap op jouw eigen wijze vormgeven en daarvoor gaan!

Actief je eigen gelukkige leven creëren. Je eigen voorwaarden om te excelleren kennen en sterk communiceren vanuit jouw toegevoegde waarde. Dat maakt je authentiek en uniek, en dat is de sleutel tot succesvol zijn in ondernemerschap.

Natuurlijk horen daar ook goede marketing en een goed verdienmodel bij maar succesvol ondernemerschap ontstaat vanuit een sterke basis.

En die basis is Persoonlijk Ondernemerschap.

You’ve got to know and like yourself en know how to manage yourself first!

High five op een ondernemend leven!

Machella

Wat ik doe

Ondernemerschap is voor mij een way of life. Ik praat er graag over, ik laat me inspireren, ik vind
ondernemen een fantastische manier om al mijn talenten in te zetten. Omdat ik anderen ook wil
helpen om hun eigen keuzes te maken, kansen te zien en zich te laten inspireren, deel ik daarover op
social media.

 • Ik begeleid focusgroepen voor ondernemers en 1 op 1 coaching zodat ze stappen zetten en groeien als ondernemer.
 • Ik heb een podcast Op de Achtergrond. Aan de buitenkant zien dingen er vaak totaal anders uit dan
  je denkt. Ik denk zelf ook vaak: je moest eens weten. Verhalen die vaak in het donker blijven, die wil
  ik in het licht zetten.
  In aflevering 1 hoor je mijn eigen achtergrondverhaal. In andere afleveringen de
  achtergrondverhalen van andere ondernemers.
 • Hospitality blijft trekken en daarom stap ik heel graag in de rol van eventhost of – zoals ik het liever
  noem – Leadinglady. Ik zorg ervoor dat degene die op het podium staat
  (eventorganisator/spreker/dagvoorzitter) zich alleen hoeft te focussen op wat hij wil overbrengen. Ik
  wil dat de mensen in de zaal zich maximaal kunnen openstellen voor wat ze horen en zien. Dat ze
  gezien worden en echte aandacht krijgen. Dat maakt een event zóveel beter en waardevoller!
 • Community on en offline: Ondernemers Vitamine
  Al ruim 5 jaar organiseer ik maandelijks live events en combineer dit met een online community. Dit netwerk is gegroeid naar meer dan 450 ambitieuze ondernemers.
 • Liftkracht® 
  Met Liftkracht® bied ik persoonlijke leiderschapsprogramma’s aan, onder andere binnen het
  onderwijs. Ik help onderwijsprofessionals naar meer regie over hun werk en leven zodat ze meer vrijheid, balans en geluk ervaren.
  Samen met een team van professionals verspreiden we Liftkracht® in het onderwijs zodat we écht
  verschil maken.
 • FutureMinded
  Samen met mijn man Pieter run ik FutureMinded – bureau voor de toekomst. Wij creëren toekomstbestendige mensen en organisaties. Pieter begeleidt de organisatie als geheel, ik de
  mensen die er werken en ik organiseer de events en bedenk creatieve werkvormen.

 

Mijn rules for life

 1. Life is what you make it
 2. Als je van A naar B wilt, doe je als B
 3. Zet jezelf op 1, dat is beter voor iedereen
 4. Volg je nieuwsgierigheid en experimenteer
 5. Persoonlijk leiderschap gaat over vitaliteit, verantwoordelijkheid, positiviteit, bewustzijn en zelfkennis door reflectie.

Om te weten over mij

 • Toen ik 15 was, was ik al geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling; ik ging naar een lezing (samen met mijn moeder) van Wayne Dyer die het boek Niet morgen, maar nu schreef. Daar ging bij mij een knop om want ik realiseerde me: ah, ik kan het zélf doen. 
 • Ik ben getrouwd en heb meerdere bedrijven, waaronder FutureMinded dat ik samen met mijn man run. We hebben twee dochters en ik zet mezelf altijd op nummer 1. Want als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik dat ook niet voor anderen. 
 • Ik ben altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden en ik heb geen idee waar ik over 5 jaar sta. 
 • Ik richtte een burennetwerk op van ca. 150 vrouwen, kwam in de krant en organiseerde een event voor Pink Ribbon.
 • Ik ga 1x in de week naar school waar ik leer over praktische filosofie. De diepgang in de gesprekken en wat ik daar leer over het leven en mijzelf is denk ik één van de meest waardevolle dingen die ik mezelf al jaren gun. 
 • Alles wat ik leer en ontdek geef ik door aan mijn klanten.
 • Ik richtte Ondernemers Vitamine op: een vrouwennetwerk van ca. 450 vrouwen met maandelijkse netwerksessies op 3 locaties in Den Haag en Rotterdam.
 • Ik lees minstens 1 non-fictieboek per week, een overzicht van mijn favorieten vind je hier.
 • Mijn kinderen leer ik dat een studie alleen niet je succes bepaalt. Maar dat een ondernemende houding, enthousiasme, het gebruiken van je talenten en een sterke portie daadkracht je heel veel brengen. 
 • Ik bemoedig mezelf en anderen om goed voor jezelf te zorgen en altijd op zoek te gaan naar hoe het anders of beter kan en kansen te volgen en te creëren. 
 • Ik ben sterk in het bouwen van (online) netwerken en heb een haat-liefde verhouding met social media.

Mijn pad als ondernemer

Persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling in combinatie met ondernemerschap is voor mij de ultieme manier van werken en leven. Ik gun iedereen dat geweldige gevoel dat alles mogelijk is. 

Van jongs af aan ben ik al bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik weet nog goed dat ik samen met mijn moeder naar een lezing van Wayne Dyer ging. Hij vertelde over zijn boek Niet morgen, maar nu. Daar realiseerde ik me voor het eerst: ik kan het zélf doen, ik kan zélf dingen veranderen! 

Ik kom uit een gezin van drie kinderen en twee ouders die beiden ondernemer waren, dus misschien was het ook wel te verwachten dat ik voor mezelf begon.  Toch had ik als 15-jarige niet kunnen bedenken dat ik nu meerdere bedrijven zou hebben. 

Na de mavo en het mbo (helaas niet verder gestudeerd, wat ik altijd jammer heb gevonden) ging ik werken in de hospitalitybranche. Hoewel ik dit met plezier deed, lonkte het ondernemerschap. 

Mijn oudste dochter was 6 maanden, ik werkte drie dagen in de week en begon daarnaast met het geven van kleur- en stijladvies. We verhuisden speciaal daarvoor naar een huis waar ik beneden kantoor kon houden. Ik startte een netwerk voor vrouwen uit de buurt dat uitgroeide tot een netwerk van zo’n 150 vrouwen, haalde de krant en organiseerde een event voor Pink Ribbon. 

Ik kreeg vrouwelijke ondernemers als klant en die bemoedigde ik om elke keer weer een stap vooruit te zetten. Zelf zette ik ook elke keer kleine stapjes. En ik zocht en zoek steeds weer naar de essentie van wat ik doe.

Ik positioneerde mezelf als ondernemerscoach voor vrouwelijke ondernemers. Ik was een van de eersten die zo’n specifieke niche koos. Ik volgde workshops, programma’s (zoals Bouw je ideale bedrijf van Laura Babeliowsky, een van de eerste grote ondernemerscoaches) en mijn bedrijf groeide. Ik had het succes waar ik zo naar verlangde. Maar ook een overvolle agenda, angst- en paniekaanvallen en tot overmaat van ramp ook nog een hernia. Maar niet een gevulde bankrekening, want ik vroeg veel te weinig voor mijn diensten. Ik deed waar ik goed in was, maar niet op de manier die bij me paste. 

Na een periode van intensieve begeleiding realiseerde ik me dat ik me meer wilde richten op goed ondernemerschap. Doen waar je talent voor hebt, je niet meer klein houden en je krachtig profileren. Dat leidde naar het oprichten van Ondernemers Vitamine: een netwerk voor vrouwelijke ondernemers. Mijn formule van activerende werkvormen in combinatie met energieke en enthousiaste vrouwen bleek een groot succes en groeide uit tot netwerkbijeenkomsten voor zo’n 450 vrouwen op 3 locaties in Den Haag en Rotterdam. Ik gaf workshops bij andere vrouwennetwerken en bij de gemeente. Ik maakte van niets iets dat ook nog succesvol werd! Dat was voor mij de bevestiging dat ik ondernam op de manier die het beste bij mij past. 

Een paar jaar terug kwam een droomkans voorbij: een eigen locatie waarin ik samen met een compagnon coaching, netwerksessies en andere events kon organiseren. We hadden zóveel ideeën! We werkten samen met Flow Magazine, organiseerden events en genoten van de positieve vibe. We hadden alleen geen goed verdienmodel waardoor we verzandden in het bedenken van een concept dat goed bij ons allebei zou passen. Dat lukte ons maar niet, we raakten onze ideeën kwijt en bereikten langzaam de bodem van onze energie en onze spaarpot. Dit was niet hoe een droomleven moest voelen. We maakten de krachtige keuze om te stoppen en zelfstandig verder te gaan. 

Ook dit was weer een intensieve periode, maar wel één die me nog dichterbij mijn eigen essentie bracht. Ik blijf mezelf én anderen bemoedigen om je nieuwsgierigheid te volgen en kansen te creëren. Want: life is what you make it!

 

Waarom zoveel?

Veel mensen zeggen tegen me: je zou moeten focussen. Je doet zoveel, en zo kun je toch niks écht goed doen? Maar dit is mijn pad. Zonder het ene kan ik het andere niet goed doen. Het uitbouwen van het bedrijf Liftkracht® kan ik alleen omdat ik als coach in het moment kan werken. Het begeleiden van events geeft me inspiratie om de podcast te doen. Alle ervaring neem ik mee om te coachen. 

Ik heb geen langetermijndoelen, ik werk met wat er op mijn pad komt. Ik volg niet de weg, ik creëer mijn eigen route, verander en pas aan.

Ik gun het zó aan anderen om ook dat leven te creëren dat je graag wilt. Dat je kansen ziet en ze grijpt. Dat je jezelf kent en voor jezelf zorgt. Dat je doet waar je energie van krijgt en je nieuwsgierigheid en enthousiasme volgt. 

Alles wat ik doe is om anderen te laten zien: Life is what you make it! 

Waar het bij mij altijd over gaat

 • De wens en het verlangen om te veranderen!
 • Jouw way of life (lifedesign)
 • Persoonlijk leiderschap
 • Potentie en ambitie
 • Identiteit (zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfonderzoek, reflectie)
 • Zelfmotivatie, drive, focus, richting, weten wat je wilt
 • Ondernememende houding (groei, impact, inkomen, kwaliteit, professionaliteit)
 • Communicatie (zichtbaarheid, boodschap)
 • Gedrag (implementeren, koers bepalen, houding)