Liftkracht ®

Referenties

15 jaar ondernemerschap waarin ik met ambitieuze professionals werk, inspirerende focusgroepen begeleid en een tof netwerk Ondernemers Vitamine
met méér dan 450 deelnemers heb opgebouwd! 

Dit is wat zij ervan zeggen!

Soms gaat het zo goed met je bedrijf dat je jezelf als ondernemer een beetje kwijtraakt. Je werkt keihard aan de groei van je bedrijf en doet daar alles voor. Om dan ook te kunnen blijven groeien als mens en ondernemer heb je een spiegel nodig.

Machella heeft mij geleerd dat ík de kern ben van mijn bedrijf. Door terug te gaan naar mijn eigen kern en beter te snappen waar ik blij van word, kan ik en daarmee mijn bedrijf blijven groeien.

Machella heeft mij laten inzien dat dit slechts het begin is van mijn ondernemerschap. Binnen mijn eigen kaders, waarden en wensen kan er nog zoveel meer. En daar hoef je geen 80 uur voor te werken.

In Machella’s talent voor het verbinden met mensen weet ze haarfijn te ontrafelen wie ik ben en wat ik wil. Ze stelt de vragen zo, dat ik zelf mijn eigen antwoorden kan geven. Na het coachingstraject met Machella ben ik rustiger, werk ik minder, heb ik meer energie en daarmee ruimte om verder te ondernemen en mijn bedrijf verder te laten groeien.

Romina Schut,
Eigenaar Merlijn Body & Mindcenter

Als ondernemende vrouw heb je zoveel keuzes te maken over het soort werk, je doelen en welke ideeën je uitvoert, dat dit je enorm kan blokkeren in je ontwikkeling. En daarom was ik zo blij dat Machella mij als coach en klankbord hierbij terzijde stond!

Machella heeft mij waardevolle inzichten gegeven om het werk te doen dat het allerbeste bij me past. Daarmee heeft ze me de handvatten gegeven om te floreren op mijn eigen creatieve voorwaarden. Machella is betrokken, energiek en weet altijd een volgende manier om je met andere ogen naar je vraagstukken te laten kijken. De sessies met Machella waren van het eerste tot het laatste moment inspirerend: elke keer ging ik met een gevoel van vertrouwen en kracht weer de wijde wereld in.

Sigrid van Iersel, verhalenmaker

Ik ben nu 2 jaar zelfstandige ondernemer en ik vind dat je elk jaar in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling moet investeren. Machella kwam ik op het juiste moment tegen.

Mijn eerste jaar als ondernemer was heel leerzaam, maar ik had het gevoel alsof ik in 7 sloten tegelijk sprong met weinig resultaat. Ik vroeg Machella mij te helpen meer focus te leggen en dat hebben we in 6 sessies weten te realiseren.

Het was zo fijn om met Machella te sparren en samen met haar te ontdekken waar mijn talenten en krachten liggen en hoe ik deze optimaal kan inzetten binnen mijn bedrijf. Na elke sessie was ik weer voldoende geïnspireerd en mega enthousiast om aan de slag te gaan. Hierdoor ben ik nog meer uit mijn comfort zone gegaan en heb ik al vele successen mogen boeken.

Ik heb de juiste handvatten om mee verder te gaan en daar ben ik Machella zeer dankbaar voor.

Ik raad Machella aan bij elke ondernemer die serieus wilt ondernemen vanuit haar persoonlijke kracht.

Sandra Misran -Health & Lifestylecoach van 365 dagen gezond

Ik zat als ondernemer op een moeilijk punt. Ik was al een aantal jaar bezig met hetzelfde en ik had het gevoel dat ik vast zat. Ik wist dat ik iets nieuws wilde, maar kon moeilijk erachter komen wat dat was en hoe.

Ik had iemand nodig die kon luisteren en goede vragen kon stellen. Via een vriendin kwam ik terecht bij Machella. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak en we zijn gelijk begonnen. We zijn eerst terug gegaan naar de kern en zijn stapsgewijs verder gegaan. Na het traject wilde ik doorgaan en zo zijn we nu bijna twee jaar verder en heb ik nog steeds met regelmaat een afspraak bij Machella.

Ik merk zelf veel verandering. Ik kan de keuzes voor mijzelf beter redeneren, luister meer naar mijn intuïtie en ervaar minder stress. 
De beste verandering voor mij is dat ik inmiddels keuzes voor mijzelf maak en dat ik kijk naar wat voor mij werkt (in plaats van altijd keuzes te maken op basis van wat anderen nodig hebben).

Ik ben nieuwe dingen gestart, gestopt met andere zaken en heb weer een meer plezier in mijn werk. De sessies bij Machella zijn erg fijn. Ik ben altijd op mijn gemak en ze neemt altijd de tijd om het geheel met mij door te spreken. Ze is flexibel en kan goed inspelen op mijn vragen. Ze is praktisch,
heeft beide voeten op de grond, werkt met veel humor en zorgt ervoor dat de antwoorden uit jezelf komen.

Van een collega hoorde ik eens dat een coach in handen nemen één van de beste investeringen is en dat elke ondernemer dit zou moeten overwegen. Dat het zo fijn is om twee uur lang te kunnen praten en sparren, zonder dat je hoeft te vragen: ‘hoe gaat het eigenlijk met jou?’. Ik ben het hier helemaal mee eens.

Ik zou Machella bij iedereen aanraden als je een stap wil nemen als ondernemer, een stap die helemaal bij jou past!

Elize Burgess- Learning Plus

Mijn bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid. Heel fijn, maar daardoor was ik wel het overzicht kwijt geraakt, en had ik het gevoel de controle kwijt te raken. En ik had het enorm druk, en liep mezelf aan alle kanten voorbij.

Ik kwam daarom bij Machella met de vraag om meer grip te krijgen op de groei. Samen hebben we in kaart gebracht hoe mijn bedrijf ervoor stond, en wat ik nodig had om die grip te bereiken en tegelijkertijd wel door te groeien. Telkens in haalbare stappen.

Door Machella’s juiste vragen, haar gezonde kritische blik gecombineerd met haar prettige persoonlijke aandacht, is het me gelukt om die stappen te zetten die nodig waren om mijn bedrijf meer structuur te geven, het nog meer te laten groeien, mezelf echt aan het roer te zetten, en daarnaast ook meer vrije tijd en dus balans in mijn privéleven te creëren.

Anneke Siemons, DNA Languages

Met de coaching sessies hielp Machella me te bepalen wat ik nu écht wil doen als ondernemer. Ik maakte een omslag van ‘reactief’ naar ‘creatief’ werken: niet zozeer het werk doen wat er op me af komt, maar doen waar ik blij van word en daarin zelf nieuwe producten ontwikkelen. Machella gaf me steeds duwtjes in de juiste richting. Ze liet me zelf de stappen bepalen om mijn doel te bereiken, en zorgde er altijd voor dat ik realistisch bleef in het formuleren van mijn actiepunten.

Al met al een heel waardevol traject, waardoor ik nog beter weet wie ik als ondernemer ben, wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die optimaal kan inzetten.  

Janneke deBoer- Boleij   ★ Visueel schrijver ★ Graphic recorder ★ Komt met tekeningen tot de kern

Na enkele jaren ondernemerschap zat ik in een fase waarin ik even de weg kwijt was. Mijn inspiratie was weg, ik was moe, onvoldaan en ik zag te weinig groei. Ik had Machella leren kennen bij de Ondernemers Vitamine in Rotterdam en deelde mijn verhaal. Machella beloofde mij dat ik na een aantal gesprekken met haar weer focus zou hebben en weer blij zou worden van mijn werk. En dat is gelukt.

We hebben verspreid over enkele maanden 4 gesprekken gehad. Dat heeft mij erg geholpen weer helder te krijgen wat ik kan, wil en waar ik voldoening in vind. Soms ben je dat even kwijt. Je onderneming ben jezelf, dus je moet het ook zelf doen, maar niet altijd alleen.

En al pratend en denkend heeft ze mij geholpen weer te focussen op de dingen die er voor mij toe doen; in het werk en privé.

Ik ga weer met goede moed en enthousiast verder. Soms heb je even iemand nodig die de boel weer overzichtelijk maakt.

Carina Bezemer-Wagemakers, Professional organizer 

Focusgroepen

Deelnemers sinds 2014

Na een individueel traject met Machella, voelde ik dat ik het prettig zou vinden om met andere vrouwelijke ondernemers te sparren over de doelen die ik voor mezelf had gesteld. De FOCUS-groep was daarvoor een heel fijne, veilige en inspirerende plek. Machella had een groep gecreëerd die bestond uit vrouwen die in een soortgelijke fase waren in hun onderneming. Dat vond ik zelf heel fijn, want daardoor begrepen mijn FOCUS-genoten goed waar ikzelf stond in mijn ondernemerschap. De groep heeft mij geleerd op een andere manier naar mijn onderneming, maar vooral ook naar mezelf te kijken, Waarom wilde ik zo graag die doelen bereiken, wat zou het me brengen? Ik heb ervan geleerd dat ik na 10 jaar heel hard werken in en aan mijn bedrijf, ook mag genieten van wat er al is, en mezelf (soms ;-)) tijd mag/moet gunnen om stil te staan, rust te nemen en verdieping te zoeken.

Machella was de rode draad in de ontdekkingsreis die we met onze FOCUS-groep aangingen. Elke bijeenkomst had een andere insteek, en andere aandachtpunten. Ze zorgde ervoor dat er telkens een inspirerende opdracht was voor de eerstvolgende sessie. En tijdens de bijeenkomsten wist ze iedereen gelijke ruimte en tijd te geven, goede vragen te stellen, en een verdiepingsslag te maken.

Elke ondernemer die niet alles zelf wil uitdenken, maar zich wil laten inspireren door andere vrouwelijke ondernemers, onder begeleiding van een ervaren ondernemerscoach zou ik de FOCUS-groep zeker aanraden. Al was het alleen maar om een stok achter de deur te hebben om die plannen die je had daadwerkelijk uit te voeren. Maar daarnaast kan het je, mede door de input die je van de groepsgenoten krijgt, een mooi middel zijn om een flinke stap in je ondernemerschap te zetten.

Anneke

Ik was op zoek naar inspiratie, kritische meedenkers, support en een stok achter de deur.

Ongelofelijk maar waar vond ik het allemaal in de focusgroep! Het was fijn om focusmaatjes te ontmoeten uit andere werkgebieden. Andere uitgangspunten te horen en tips te krijgen als het lastiger werd. Machella helpt je formuleren welke richting je op wilt met je bedrijf. Een heldere stip op de horizon. Waar nodig confronteert ze op een liefdevolle manier. Ze is altijd fris, open, alert en enthousiast. Een ideale mix die heel goed bij mij past. In kleine overzichtelijke stappen ging ik op weg. Ik heb in 5 sessies o.a.:

  • een missie gevonden die energie geeft
  • een kristal heldere missie geformuleerd
  • knopen doorgehakt
  • hulp leren vragen
  • zakelijke discipline ontwikkeld
  • focus leren houden

Ik heb een doorstart gemaakt in een volgende focusgroep. Gewoon, omdat het kan en zo fijn werkt.

Saskya

Deelname aan de focusgroep heeft ervoor gezorgd dat ik actief de focus heb op mijn bedrijf. 
Het heeft me diverse inzichten gebracht. En actie punten werden concreet.
Het is fijn om met andere ondernemers te sparren over je bedrijf, ze een kijkje in de keuken te geven en te laten meedenken over hoe en wat je nu eigenlijk wilt. Fijn te merken dat er ook ruimte en veiligheid is voor je zwaktes.
Het is fijn om met Machella te werken. Ze is erg openminded, eerlijk, warm en hartelijk.  
Kim

Ik had het gevoel niet verder te komen, ik miste richting en inspiratie. Ik ontdekte ook dat ik te lange tijd niet geïnvesteerd had in de groei van mijn onderneming.

Toen zag ik de mogelijkheid om met Machella met mijn ondernemersgroei aan de slag te gaan. Eerst dacht ik, zal ik nu wel investeren om mee te doen. Nu weet ik dat een investering essentieel is om echt stappen te kunnen maken om te groeien. En ik besloot mee te doen. Samenwerken maakt dat je helder moet worden in wat je wilt, dat je alle hulp kunt krijgen maar zelf de actie moet ondernemen! Dat vond ik erg waardevol.

Mijn vernieuwde website is klaar, ik weet wat ik kan vragen voor mijn diensten en ik heb nog meer vertrouwen in mijzelf gekregen om door te gaan. Het was de stok achter de deur en inspiratie die ik nodig had.

Ik heb ontdekt dat je meer kunt dan je zelf denkt. Ik kan nu echt verder!

Kirsten

Door deelname aan de focusgroep geef je jezelf de tijd om na te denken en bezig te zijn met de dingen die ‘belangrijk zijn maar niet urgent’ zoals strategie bepalen, creatieve processen en reflecteren, belangrijke zaken die in de waan van de dag meestal niet de aandacht en de tijd krijgen die ze verdienen. Machella -als procesbewaker- laat je ‘de stip’ niet uit het oog verliezen. Zij doet dit op een empathische en inspirerende wijze.

Pauline

Toen ik begon aan de focusgroep zat ik behoorlijk vast in een werkpatroon waar ik niet blij van werd. Ik had wisselende opdrachten. Door meerdere doelgroepen en soorten projecten wist ik niet hoe/wat te delen op social media en hoe mijn website beter in te richten. Het ploeteren wilde ik echt veranderen.
 
Waar ik mij van bewust ben geworden is dat ik het echt niet meer alleen wil blijven doen, hulp vragen ipv blijven nadenken/ploeteren. Projecten samen oppakken en op max. 2 doelen focussen, die echt afronden. Geeft goed gevoel.
 
Wat voor mij nu duidelijk is welke richting ik opga. Waar ik me in onderscheid. Dat het leuk mag zijn, leuk moet zijn, voor mezelf vooral. Die energie straal ik uit. Trekt klanten aan. Uren bijhouden, goed voor mezelf zorgen, dat is dus ook financieel!  
 
Het meest waardevol vind ik het kunnen delen van waar ik mee worstel en de reacties/inzichten daarop van 4 andere  ondernemers. Die dan ook weer allemaal verschillend zijn. Ook om te horen hoe anderen bezig zijn, wat hun bezighoudt. En dat ieder zijn ondernemerschap op zijn eigen manier invulling geeft. Dat ik echt stappen heb gezet in het hulp vragen, het niet alleen doen. 
Focus betekend voor mij structuur aanbrengen, bepalen wat belangrijk is per week en niet te veel af willen hebben. Beter max. 2 dingen en die halen en er je goed over voelen dan iedere keer je planning niet halen. En, uiteraard heel belangrijk, duidelijk hebben wie ik ben en waar ik voor sta.
Monique

De aanleiding voor mij om mee te doen was dat ik mijn focus wilde verbeteren. Ik liep vast in mijn eigen denkproces, ik had geen duidelijke doelen waardoor mijn focus niet altijd even goed was. 
Het programma heeft mij veel meer helderheid opgeleverd. Door de logische opbouw van de sessies en de daarbij behorende opdrachten werd voor mij steeds duidelijker hoe ik mijn bedrijf onder de aandacht kan brengen van het MKB.  

Ik heb ook helderder gekregen wie mijn doelgroep is en hoe ik mijn doelgroep het beste kan bereiken. Mijn focus is enorm toegenomen en mijn zelfvertrouwen is dusdanig gegroeid dat ik mij zeker voel om potentiële klanten met mijn unieke methode te benaderen. 

Doordat Machella werkt met voorbeelden uit haar eigen bedrijf geeft ze het gevoel dat ze dicht bij je staat en met ondersteunde opdrachten kon je heel eenvoudig de vertaalslag maken naar je eigen bedrijf. 
De kernwoorden voor het groepsprogramma zijn: Versnellend, Structuur, Inzicht, Feedback, Focus. 
Een aanrader voor iedere vrouwelijke ondernemer!

Agathe

Het grootste voordeel om deel te nemen aan het groepsprogramma is het feit dat je gaat sparren met ondernemers die niet op de hoogte zijn van jouw business. Ze moeten zich in jouw bedrijf verplaatsen en dat levert soms verrassende en confronterende conclusies op.

Het programma helpt je om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om een verrassend nieuw perspectief te krijgen en vooral om in een veilige omgeving met professionals over je business te praten.

Monique

Ik ben nu zo’n 9 jaar ondernemer. In het begin heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn bedrijf wil inrichten en hoe mijn marketing eruit zou moeten zien. Daarna heb ik er eigenlijk nooit meer zo intensief over nagedacht. Ik ben vooral veel aan het werken en tijd voor bezinning op het gebied van marketing en het inrichten van mijn bedrijf neem ik eigenlijk zelden.

Nu ben ik wel al 9 jaar ondernemer en ik merk dat mijn verhaal en mijn manier van marketing aangepast mag gaan worden. Door het huiswerk had ik dit keer wel een goede stok achter de deur en heb ik vele uren nagedacht over mijn eigen bedrijf. Verder is het heel fijn om te sparren met andere vrouwelijke ondernemers.

Sandra

 Heb je een vraag of wil je kennismaken?
Laat hier eenvoudig je e-mailadres achter en we nemen contact op.