Ervaringen

Soms gaat het zo goed met je bedrijf dat je jezelf als ondernemer een beetje kwijtraakt. Je werkt keihard aan de groei van je bedrijf en doet daar alles voor. Om dan ook te kunnen blijven groeien als mens en ondernemer heb je een spiegel nodig.

Machella heeft mij geleerd dat ík de kern ben van mijn bedrijf. Door terug te gaan naar mijn eigen kern en beter te snappen waar ik blij van word, kan ik en daarmee mijn bedrijf blijven groeien.

Machella heeft mij laten inzien dat dit slechts het begin is van mijn ondernemerschap. Binnen mijn eigen kaders, waarden en wensen kan er nog zoveel meer. En daar hoef je geen 80 uur voor te werken.

In Machella’s talent voor het verbinden met mensen weet ze haarfijn te ontrafelen wie ik ben en wat ik wil. Ze stelt de vragen zo, dat ik zelf mijn eigen antwoorden kan geven. Na het coachingstraject met Machella ben ik rustiger, werk ik minder, heb ik meer energie en daarmee ruimte om verder te ondernemen en mijn bedrijf verder te laten groeien.

Romina Schut,
Eigenaar Merlijn Body & Mindcenter

Als ondernemende vrouw heb je zoveel keuzes te maken over het soort werk, je doelen en welke ideeën je uitvoert, dat dit je enorm kan blokkeren in je ontwikkeling. En daarom was ik zo blij dat Machella mij als coach en klankbord hierbij terzijde stond!

Machella heeft mij waardevolle inzichten gegeven om het werk te doen dat het allerbeste bij me past. Daarmee heeft ze me de handvatten gegeven om te floreren op mijn eigen creatieve voorwaarden. Machella is betrokken, energiek en weet altijd een volgende manier om je met andere ogen naar je vraagstukken te laten kijken. De sessies met Machella waren van het eerste tot het laatste moment inspirerend: elke keer ging ik met een gevoel van vertrouwen en kracht weer de wijde wereld in.

Sigrid van Iersel, verhalenmaker

Ik ben nu 2 jaar zelfstandige ondernemer en ik vind dat je elk jaar in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling moet investeren. Machella kwam ik op het juiste moment tegen.

Mijn eerste jaar als ondernemer was heel leerzaam, maar ik had het gevoel alsof ik in 7 sloten tegelijk sprong met weinig resultaat. Ik vroeg Machella mij te helpen meer focus te leggen en dat hebben we in 6 sessies weten te realiseren.

Het was zo fijn om met Machella te sparren en samen met haar te ontdekken waar mijn talenten en krachten liggen en hoe ik deze optimaal kan inzetten binnen mijn bedrijf. Na elke sessie was ik weer voldoende geïnspireerd en mega enthousiast om aan de slag te gaan. Hierdoor ben ik nog meer uit mijn comfort zone gegaan en heb ik al vele successen mogen boeken.

Ik heb de juiste handvatten om mee verder te gaan en daar ben ik Machella zeer dankbaar voor.

Ik raad Machella aan bij elke ondernemer die serieus wilt ondernemen vanuit haar persoonlijke kracht.

Sandra Misran -Health & Lifestylecoach van 365 dagen gezond

Bijna twee jaar geleden zat ik als ondernemer op een moeilijk punt. Ik was al een aantal jaar bezig met hetzelfde en ik had het gevoel dat ik vast zat. Ik wist dat ik iets nieuws wilde, maar kon moeilijk erachter komen wat dat was en hoe.

Ik had iemand nodig die kon luisteren en goede vragen kon stellen. Via een vriendin kwam ik terecht bij Machella. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak en we zijn gelijk begonnen. We zijn eerst terug gegaan naar de kern en zijn stapsgewijs verder gegaan. Na het traject wilde ik doorgaan en zo zijn we nu bijna twee jaar verder en heb ik nog steeds met regelmaat een afspraak bij Machella.

Ik merk zelf veel verandering. Ik kan de keuzes voor mijzelf beter redeneren, luister meer naar mijn intuïtie en ervaar minder stress. 
De beste verandering voor mij is dat ik inmiddels keuzes voor mijzelf maak en dat ik kijk naar wat voor mij werkt (in plaats van altijd keuzes te maken op basis van wat anderen nodig hebben).

Ik ben nieuwe dingen gestart, gestopt met andere zaken en heb weer een meer plezier in mijn werk. De sessies bij Machella zijn erg fijn. Ik ben altijd op mijn gemak en ze neemt altijd de tijd om het geheel met mij door te spreken. Ze is flexibel en kan goed inspelen op mijn vragen. Ze is praktisch,
heeft beide voeten op de grond, werkt met veel humor en zorgt ervoor dat de antwoorden uit jezelf komen.

Van een collega hoorde ik eens dat een coach in handen nemen één van de beste investeringen is en dat elke ZZP’er dit zou moeten overwegen. Dat het zo fijn is om twee uur lang te kunnen praten en sparren, zonder dat je hoeft te vragen: ‘hoe gaat het eigenlijk met jou?’. Ik ben het hier helemaal mee eens.

Ik zou Machella bij iedereen aanraden als je een stap wil nemen als ondernemer, een stap die helemaal bij jou past!

Elize Burgess- Learning Plus

Mijn bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid. Heel fijn, maar daardoor was ik wel het overzicht kwijt geraakt, en had ik het gevoel de controle kwijt te raken. En ik had het enorm druk, en liep mezelf aan alle kanten voorbij.

Ik kwam daarom bij Machella met de vraag om meer grip te krijgen op de groei. Samen hebben we in kaart gebracht hoe mijn bedrijf ervoor stond, en wat ik nodig had om die grip te bereiken en tegelijkertijd wel door te groeien. Telkens in haalbare stappen.

Door Machella’s juiste vragen, haar gezonde kritische blik gecombineerd met haar prettige persoonlijke aandacht, is het me gelukt om die stappen te zetten die nodig waren om mijn bedrijf meer structuur te geven, het nog meer te laten groeien, mezelf echt aan het roer te zetten, en daarnaast ook meer vrije tijd en dus balans in mijn privéleven te creëren.

Anneke Siemons, DNA Languages

Met de coaching sessies hielp Machella me te bepalen wat ik nu écht wil doen als ondernemer. Ik maakte een omslag van ‘reactief’ naar ‘creatief’ werken: niet zozeer het werk doen wat er op me af komt, maar doen waar ik blij van word en daarin zelf nieuwe producten ontwikkelen. Machella gaf me steeds duwtjes in de juiste richting. Ze liet me zelf de stappen bepalen om mijn doel te bereiken, en zorgde er altijd voor dat ik realistisch bleef in het formuleren van mijn actiepunten.

Al met al een heel waardevol traject, waardoor ik nog beter weet wie ik als ondernemer ben, wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die optimaal kan inzetten.  

Janneke deBoer- Boleij   ★ Visueel schrijver ★ Graphic recorder ★ Komt met tekeningen tot de kern

Na enkele jaren ondernemerschap zat ik in een fase waarin ik even de weg kwijt was. Mijn inspiratie was weg, ik was moe, onvoldaan en ik zag te weinig groei. Ik had Machella leren kennen bij de Ondernemers Vitamine in Rotterdam en deelde mijn verhaal. Machella beloofde mij dat ik na een aantal gesprekken met haar weer focus zou hebben en weer blij zou worden van mijn werk. En dat is gelukt.

We hebben verspreid over enkele maanden 4 gesprekken gehad. Dat heeft mij erg geholpen weer helder te krijgen wat ik kan, wil en waar ik voldoening in vind. Soms ben je dat even kwijt. Je onderneming ben jezelf, dus je moet het ook zelf doen, maar niet altijd alleen.

En al pratend en denkend heeft ze mij geholpen weer te focussen op de dingen die er voor mij toe doen; in het werk en privé.

Ik ga weer met goede moed en enthousiast verder. Soms heb je even iemand nodig die de boel weer overzichtelijk maakt.

Carina Bezemer-Wagemakers, Professional organizer 

Contact