Vanuit je jeugd rol je eigenlijk je verdere leven in. Eerst een studie, dan werken. Relaties beginnen en eindigen, beginnen misschien zelfs weer opnieuw. Verantwoordelijkheden stapelen zich op en op een dag… kijk je achterom.

Wat zie je dan? Ben je blij met waar je gekomen bent? Ben je waar je wilde komen? Of ben je eigenlijk min of meer toevallig hier beland? En bevind je je nu op een plek zonder evenwicht, zonder overzicht? Zonder grip op je eigen leven?

Je bent niet de enige vrouw die op dit punt in haar leven aanbeland is. Dat punt waarop het voelt dat je de grond onder je voeten dreigt te verliezen. Waarop nieuwe keuzes gemaakt moeten worden. Het punt waarop je jezelf nog kunt redden, voordat je echt gered moet worden.

Want je hoeft niet op een burn-out te wachten, voordat je je eigen leven vorm mag gaan geven. Iedere dag kun je de beslissing nemen om met een open blik in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen hoe je terug kunt gaan naar jezelf. Want: wat wil je eigenlijk zelf? Wat kun je goed? En wat wil je helemaal niet (meer)?

Ik ben geen burn-out coach. Ik ben de life coach waar je naartoe gaat om te zorgen dat je gevoel van onrust niet leidt tot een burn-out.

Ik doe niets liever dan vrouwen begeleiden op hun reis naar hun ultieme toekomstbeeld. Maar, eerlijk is eerlijk, op het moment dat ik voor de eerste keer met een cliënt in gesprek ga, weet ze meestal helemaal niet wat dat toekomstbeeld zou moeten zijn. Dus gaan we samen aan de slag en we starten bij de ultieme basis: je eigen persoonlijkheid.

We werken er samen aan om die basis heel sterk te maken, je leert jezelf helemaal kennen. En als dat fundament gelegd is, kunnen we werken aan een stip op de horizon. Wat wil je, wat zijn je dromen, je verlangens en waar gaat het nu mis? Wat kan er anders, wat kan er beter en hoe moet je dat doen?

Mijn kast staat vol zelfhulpboeken en dat is meer dan een verzameling. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe je jezelf onder de loep kunt nemen – met een volkomen neutrale blik – en hoe je jezelf kunt helpen op weg naar een beter en gelukkiger leven.

Het lezen van al mijn boeken brachten in mij geen blijvende verandering teweeg. Daar had ik mensen voor nodig. Mensen die me telkens weer met mijn neus op de feiten drukten. Die mijn spiegel konden zijn. Die me eerlijk naar mezelf leerden kijken. Die naast me stonden als het moeilijk was en mij begeleiden op mijn reis.

En nu mag ik die begeleider zijn voor andere vrouwen. Wat een voorrecht!

Ik werk al sinds 2007 met vrouwelijke ondernemers. Mijn begeleiding gaat over zulke essentiële zaken, dat ik gemerkt heb dat het een long lasting impact heeft om je leven. Het vormgeven van je eigen leven en zelfkennis, is voor iedereen een voorwaarde voor geluk.  Dat gun ik iedere vrouw!

Hoe gelukkig ben jij eigenlijk?