Vrouwen, we kunnen het voor onszelf zo lekker ingewikkeld maken.

Niet uitspreken wat je wilt is er zo eentje die ons in de weg kan zitten.

Privé hebben we er misschien een handje van om ons te voegen naar wat de ander wil. Maar waarom was je ook alweer voor jezelf begonnen? Omdat je je leven en je werk zelf wilde kunnen inrichten toch?

Misschien herken je het wel in het contact met je klanten:

“Nee prima, die afspraak zet ik wel eind van de middag als dat jou het beste uit komt”. Eigenlijk weet je dat daarmee je eigen dag daardoor minder lekker loopt. Je bent bijvoorbeeld veel scherper en gefocused en meer van waarde voor je klant in de ochtend. Dat zijn je piekuren.

Je had ook nog zo graag even je artikel of blog willen schrijven, en dat doe je het liefste ’s middags op je gemak achter je bureau met een lekkere kop koffie.

Als een afspraak pas ’s middags is, houd je er de hele dag rekening mee: je werkruimte aan kant houden, de tijd in de gaten houden, zorgen dat je scherp blijft want je wil nog echt goed werken met je klant als hij vanmiddag komt.

Had je je niet liever willen uitspreken, en gezegd dat je de afspraak in de ochtend maakt zodat jouw klant dan het beste van jou krijgt?

Moeilijk?! Misschien even in het begin, een eerste keer.

Maar man, wat is het efficiënter, het geeft je het gevoel van vrijheid en regie over je dag (en leven) en is het beste voor je klant.

Maar dan moet je dus wel de moed hebben om je uit te spreken.

Oefen het thuis en als je het daar onder de knie hebt, dan werkt het ook in ondernemerschap met je klant, opdrachtgever, collega!

Doe niet zo ingewikkeld en spreek uit wat jij wilt!

*Ik ben trouwens gek op verwikkelingen. Die kun je uit de knoop, minder gecompliceerd maken: terugbrengen naar de eenvoud!